Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Pljevlja: Zbog proizvodnje marihuane jednoj osobi dvije godine zatvora, drugoj devet mjeseci

U optužnici se navodi da su okrivljeni u vremenu od neutvrđenog dana u junu ove godine do 17. avgusta u mjestu Bratosavina u Pljevljima neovlašćeno proizvodili opojnu drogu-konoplju

Sudija Višeg suda u Bijelom Polju Dragan Mrdak izrekao je danas osudu od dvije godine zatvora Pljevljaku Ognjenu Djondoviću (22) zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Zbog istog krivičnog djela počinjenog u saizvršilaštvu izrečena je osuda od devet mjeseci zatvora Djondovićevom sugrađaninu Jakši Jestroviću (25). Nakon izrečene presude prema okrivljenima je ukinut pritvor.

U optužnici se navodi da su okrivljeni u vremenu od neutvrđenog dana u junu ove godine do 17. avgusta u mjestu Bratosavina u Pljevljima neovlašćeno proizvodili opojnu drogu-konoplju.

“Oni su od NN lica u Podgorici nabavili 400 komada sjemena konoplje koje su zasadili na livadi u vlasništvu oca okrivljenog Djondovića, od kojih je izniklo 229 biljaka konoplje. Na tom zemljištu su uz pomoć pumpe i crijeva za vodu obezbijedili navodnjavanje iz obližnje rijeke Maočnice. Dana 17. avgusta su radi sušenja i odvajanja biljnog materijala koji se koristi kao opojna droga, iz zasada ubrali 69 biljaka u fazi cvjetanja koje su kod njih pronašli ovlašćeni službenici policije”, navodi se u optužnici.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve