Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Pljevlja: Uhapšene četiri osobe zbog ranjavanja djevojke, oduzeto oružje

Uprava policije apeluje na građane da se uzdrže od upotrebe vatrenog oružja

Pljevljaci S.O. (31), V.V. (61), G.Ć. (60) i F.Ć. (31) uhapšeni su zbog sumnje da su šenlučili na svadbi u tom gradu prilikom čega je ranjena njihova sugrađanska N.K.

Policija u Pljevljima je juče, oko 14 sati, obaviještena od strane Hitne medicinske pomoći Pljevlja da je na ukazivanje ljekarske pomoći pristiglo lice N.K. iz Pljevalja sa povredama u predjelu noga nastalim usljed upotrebe vatrenog oružja.

– Službenici policije su u koordinaciji sa postupajućim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, izvršili uviđaj i utvrdili da je prilikom svadbenog veselja ispred porodične kuće G.Ć. (60) iz Pljevalja došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane više nepoznatih lica gdje je, kako se sumnja, jedan od projektila ispaljen u asfaltnu podlogu nakon čega su usljed rikošetiranja fragmenti od projektila povrijedili N.K. i nanijeli joj teške tjelesne povrede u predjelu donjih ekstremiteta u vidu prostrelne rane sa oštećenjem koštanih struktura desne noge, dok je u predjelu lijeve noge zadobila povrede u vidu ustrelne rane – saopšteno je iz Uprave policije.

Preduzimajući dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici su u koordinaciji sa postupajućim tužiocem identifikovali lica koja su na navedenoj lokaciji prilikom svadbenog veselja upotrijebljavala vatreno oružje.

Shodno naredbi Osnovnog suda u Pljevljima izvršen je pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije.

Prilikom preduzimanja službenih radnji policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj Crvena Zastava M-57, kalibra 7,62 mm bez municije, revolver Magnum 357 bez municije, kao i dva komada “gasnih” pištolja marke Zoraki 2918TD i Ekol Firat Magnum 9 mm.

– U toku ovog izviđajnog postupka, prikupljeno je više obavještenja od građana – svjedoka događaja, izuzet je veći broj predmeta i tragova od učesnika događaja događaja, kao i sa lica mjesta, dok je oduzeto vatreno oružje upućeno radi vještačenja Forenzičkom centru u Danilovgradu – navedeno je u saopštenju policije.

Postupajući tužilac će, nakon prikupljanja dodatnih obavještenja i analize svih dokaza, izvršiti pravnu kvalifikaciju krivičnog djela učinjenog na štetu N.K,a radi procesuiranja neposredenog izvršioca krivičnog djela.

Uprava policije apeluje na građane da se uzdrže od upotrebe vatrenog oružja prilikom privatnih i javnih proslava, svadbenih, rođendanskih i drugih veselja, podsjećajući na odredbe Zakona o oružju kojim se u članu 33 propisuje da je zabranjeno nošenje oružja na javnom mjestu, da su svi dužni da se pridržavaju pravila javno istaknutih zabrana o unošenju oružja u određene prostore ili prostorije, kao i da se ne smije na javnom mjestu oružje učiniti vidljivim drugim licima, niti se smije nositi na način koji ih uznemirava.

– Ističemo i da će službenici Uprave policije pored preventivnih mjera koje kontinuirano sprovode, preduzeti i represivne mjere prema onoj kategoriji lica koja se ne pridržavaju zakonskih propisa – poručuju u Upravi policije.

S tim u vezi, policija je pokrenula akciju „Poštuj život – vrati oružje“ u cilju podizanja svijesti građana o štetnim posljedicama posjedovanja oružja, i u krajnjem, stvaranja bezbjednijeg ambijenta za život svih građana.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vilici
05.06.2023-14:01 14:01

Moj Gorane a gdje si našao da ženiš sreća sad pred izbore. DF im podijelio da idu po svadbi i pucaju.