Izgradnja trga u Plavu, u koju Vlada Crne Gore ulaže skoro pola miliona eura, poslije pauze zbog nepovoljnih vremenskih uslova, nastavljena je juče, a očekuje se da kompletan posao bude završen početkom juna.

foto Plav

Izvođač, nikšićko preduzeće “LD Gradnja” postavio je 3.000 od predviđenih 3.500 metara kvadratnih granitnih ploča, rasvjetu, završeno je i formiranje drvoreda. Na ovom projektu do sada je realizovano oko 400 hiljada eura.

Trg u Ulici Racina-čaršija, ispred osnovne i srednje škole, obuhvata površinu od blizu 4.000 metara kvadratnih. Njegovom izgradnjom djeca i svi građani Plava dobijaju reprezentativnu lokaciju za igru, druženje i organizaciju raznih priredbi i događaja.

„Projektno rješenje je zasnovano na modernom uređenju gradskih javnih površina, istovremeno čuvajući elemente tradicionalnog.

Zadržane su zdrave i visokodekorativne biljke, dok je zelenilo koje je uklonjenjo tokom gradnje zamijenjeno novim sadnicama“, poručuju iz Uprave javnih radova.

Trg sadrži plato za manifestacije u obliku amfiteatra, štandove, pješačku zonu kao i dječije igralište. Za popločavanje je korišćen prirodni kamen, otporan na habanje, udar i niske temperature.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve