Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

PKS: Abazoviću, ko su vlasnici crnogorskih crkava i manastira?

''Iako je Abazović juče kliktao u Župi, pozivajući na mir i slogu, nije vidio kamion iz tog sela sa četničkom zastavom, kako tutnji juče nikšićkim ulicama! Nijedna objava, nikakva vika i prijetnje, koje odašilje prvi pendrek, nikada oprati neće sramotu sa ove partije''

Patriotsko komitski savez poručuje predsjedniku pokreta URA Dritanu Abazoviću da za njega može biti završeno pitanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, dok bude na mjestu koje ga je tako nenadano zapalo, saopšteno je iz tog saveza.

“Za nas, Crnogorce i Crnogorke, to pitanje neće biti završeno sve dok Crnogorska pravoslavna crkva ne bude ostvarila prava koje imaju tri ostale vjerske zajednice u Crnoj Gori i dok vjernici naše crkve ne budu mogli da ostvaruju svoje vjerske potrebe u crnogorskim crkvama i manastirima, koje, pod okupacijom, drži crkva druge države”, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, uzalud Abazović, “nedjelju dana pred lokalne izbore u Nikšiću, podnoseći inicijativu za ocjenu ustavnosti jednog člana Zakona, pokušava da namakne crnogorske glasove za cenzus”.

“Jer je svakom časnom suverenističkom biraču apsolutno jasno da su, glasovima poslanika pokreta URA, sudbina Crnogorske pravoslavne crkve ponovo betonirana, a ustoličena Srpska pravoslavna crkva, kao stvarni gospodar crnogorskih crkava i manastira. Vidi se to, Abazoviću, po Katastru, dje su vlasnici našeg kulturnog nasleđa, opštine po Beogradu, Patrijaršija i slično. Zahvaljujući upravo glasovima URA-e, ne trebaju ih ništa prenositi, kad su u njihovom vlasništvu”, navode iz PKS-a.

Podrškom apostolskoj Vladi, kako kažu, URA je aminovala sve anticrnogorske poteze i imenovanja velikosrpskih kadrova na čelne institucije ove države.

“URA mirno posmatra ubijanje građana zbog potpune izloženosti smrtonosnom virusu i potpuno neadekvatnog zdravstvenog odgovora, upravo u Nikšiću, koji sa preko 1300 oboljelih i dalje ima otvorene granice za nesmetan dolazak i odlazak emisara Aleksandra Vučića i Milorada Dodika. Prvi pender Crne Gore ne vidi kadrove Sedmog bataljona i ne vidi opasnost po mir i bezbjednost građana Crne Gore”, ističu iz PKS-a.

Iako je, kako ističu, juče kliktao u Župi, pozivajući na mir i slogu, koju su upravo njegovi koalicioni partneri narušili, nije vidio kamion iz tog sela sa četničkom zastavom, kako tutnji juče nikšićkim ulicama!

“Nijedna objava, nikakva vika i prijetnje, koje odašilje prvi pendrek, nikada oprati neće sramotu sa ove partije koja ključno doprinosi ubrzanom slomu države Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
GARA
08.03.2021-12:24 12:24

Kakva vika i prijetnje, od prvog pendreka kad su to sve njegovi PRECI OKLE se i dovukao u CG on jedini a sva druga familija ostala u svojoj matici SRPSKOJ koje podrzava!”