Najavljen protest, kojem je prethodio ultimatum svim čelnim institucijama u Crnoj Gori, završen je juče, dosta drugačije nego što se prije dvije nedjelje najavljivalo. Dakle, niti su demonstranti ostali cijele noći na trgu, niti su nosioci državnih funkcija podnijeli ostavke, kako su to ultimativno organizatori protesta okupljeni oko Koncerna “Vijesti” zahtijevali, saopštio je Nikola Pešić, predsjednik Savjeta mladih DPS-a.

Nikola Pešić

“Štaviše, ovako postavljeni zahtjevi,  konfuzni i apsurdni, odbili su jedan broj građana pa je jučerašnji skup koji je najavljen kao „najmasovniji“, bio manje posjećen nego prethodni. Krivca za neuspjeh sada traže u organizatorima, koje odbjegli tajkun iz Londona optužuje da su nedorasli ulozi, i komično nudi sebe kao “izvor energije”, smatra  Pešić.

Dodaje da su čelnici Koncerna Vijesti juče  pokušali da iskoriste da “napoje” lažima i senzacijama crnogorsku javnu scenu, ne bi li omasovili izlazak na ulice.

“Tako su vlasnici „Vijesti“ svom parapolitičkom angažmanu, oličenom između ostalog u kolumnama kojima su pozivali na antinato proteste 2015, medijskom prostoru koji su za više od 300 hiljada eura (prema izjavi Milana Kneževića) ustupali proruskim snagama 2016, zatim recikliranju  dijela izjava svjedoka  saradnika kojima abolira pripadnike GRU, pridodali i intervju očajnika, zapetljanog u kučinu svojih laži i prevar. Ovo pretposljednje, vjerovatno je dio obnovljene saradnje sa DF i njegovim finansijerima, na obostranu korist. Uz taj naručeni “glavni paket” – stavljanje na naslovnicu bajatih izjava kojima se pokušavaju abolirati pripadnici GRU-a i čelnici DF -  ide i onaj “sporedni”. I to u vidu jučerašnje tvrdnje Džemala Perovića, najeksponiranijeg organizatora protesta, da je priprema terorističkog akta i krvoprolića oktobra 2016. o čijim su dometima i zlim namjerama  govorili i istaknuti svjetski zvaničnici, zapravo “cirkus”?! Izmišljen događaj, valjda?!”, navodi Pešić u saopštenju.

Dodaje da su se u međuvremenu javili neki drugi organizatori da se kulturno uzdižu u noćnim časovima ispred Parlamenta.

“Vrhovna komanda protesta, stacionirana u Vijestima, juče je javnosti saopštila da “organizatori imaju različite ideje o nastavku protesta”, što u prevodu znači, a to se i na djelu vidi, da uprkos sloganu “Odupri se” kreatori, zvanični i nezvanični organizatori prije svega nijesu uspjeli da se odupru svojim sujetama i neizbježnim podjelama”, poručuje Pešić na kraju.

Komentari

avatar