Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

PES: Najoštrije osuđujemo prebijanje šumara na radnom mjestu, nasilništvo šumokradica se mora zaustaviti

Napominju da su poslanici Dragana Vučević i Milan Zečević posjetili danas teško povrijeđenog Sima Popovića, člana Opštinskog odbora PES Berane

Pokret Evropa sad (PES) najoštrije je osudio napad i prebijanje šumara na radnom mjestu.

“Šumar Simo Popović je kasno sinoć napadnut na radnom mjesu, nakon što je pokušao da zaustavi šumokradice koji su u mjestu Lubnice pokušali da otuđe kamion građe sa državnog posjeda. U Kliničko-bolničkom centru Berane konstatovane su mu povrede grudnog koša, glave i vrata, a da ne govorimo o stresu koji je Popović doživio. Opšte je poznato kakve se kriminalne radnje dešavaju u gazdinskoj jedinici Jelovica i da su nenaoružani šumari svakodnevno na meti šumokradica koji su načinili milionsku štetu u šumama Jelovice”, navodi se u saopštenju PES-a.

Kako ističu, nasilništvo šumokradica se mora zaustaviti i počinioci najoštrije sankcionisati.

“Prije par mjeseci su pucali i na policiju, sinoć je pretučen Popović, i šta bi trebalo još da se desi kako bi mogli da se zaštite ljudi koji rade svoj posao. Pokret Evropa sad ovim putem apeluje na Ministarstvo unutrašnjih poslova da preduzme sve radnje kako bi se riješio ovaj slučaj, akteri priveli pravdi i kaznili adekvatno”, dodaju iz PES-a.

Smatraju da se nelegalna sječa šume u Jelovici može okarakterisati kao organizovani kriminal i apeluju na policiju i tužilaštvo da tako i pristupe ovom slučaju.

Napominju da su poslanici Dragana Vučević i Milan Zečević posjetili danas teško povrijeđenog Sima Popovića, člana Opštinskog odbora PES Berane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vido
05.07.2024-11:09 11:09

Naucili od Demokrata zna se ko je otrovno zarazen kradjom sume!