Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Perovića srce nije pustilo da se suoči sa Radončićem

Na jučerašnjem suđenju nije se pojavio Miodrag Perović, suvlasnik Vijesti, a kako je objasnila njegova advokatica iz beogradske kancelarije “Stojković” njen klijent je prije desetak dana doživio infarkt zbog čega se nalazi na liječenju. Perović je odsustvom sa ročšta izbjegao da se suoči sa autorom serijala Šekijem Radončićem

Pred Osnovnim sudom u Kotoru juče je nastavljeno suđenje po tužbi Miodraga Perovića protiv Skala radija. Perović je tužio Skala radio zbog prenošenja tekstova iz serijala “Voajer i balerina” autora Šekija Radončića koji je objavljen u Dnevnim novinama.

Miodrag Perović – “Lupež iz Morače” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize/ esej o montenegrinskom zlu”, zovu Marko Vešović i Šeki Radončić

Na jučerašnjem suđenju nije se pojavio Miodrag Perović, suvlasnik Vijesti, a kako je objasnila njegova advokatica iz beogradske kancelarije “Stojković” njen klijent je prije desetak dana doživio infarkt zbog čega se nalazi na liječenju. Perović je odsustvom sa ročšta izbjegao da se suoči sa autorom serijala Šekijem Radončićem.

Svjedočenje Mandića

Na ročištu je juče prvo govorio predstavnik Skala radija Slavko Mandić koji je saopštio da sporni tekstovi predstavljaju istinu jer apsolutno vjeruje Radončiću za koga zna da je od medijske grupacije Vijesti, koju personifikuju Miodrag Perović i Željko Ivanović, pretrpio više uvreda i kleveta i da su pokušali da ga satanizuju, jer nije htio da ih podrži u njihovoj pročetničko uređivaćkoj politici.

Mandić je rekao da je tužba pokušaj da se zastraši Skala radio i da se odustane od potrebe da se javnost obavještava o svemu što medijska grupacija Vijesti radi na crnogorskom medijskom prostoru. On je dodao da se visokim odštetnim zahtjevima Skala radio i ostali tuženi mediji finansijski dovedu do propasti.

-Nisam smatrao da u ovim tekstovima ima išta što nije istina, a prvenstveno što ga je potpisao autor čiji kredibilitet cijeni medijska zajednica mnogo šireg prostora. Radi se o priznatom autoru sa međunarodnim priznanjima koji ima svoju težinu. Čudno je zašto tužilac nije tužio autora teksta – naveo je Mandić.

Vijesti učestvuju u hibridnom ratu protiv CG

Nakon Mandića pred sudom je saslušan Radončić čiji iskaz su na sve moguće načine željeli da spriječe Perović i Ivanović.

Radončić je saopštio da je serijal napisao jer je to u tom momentu bila najznačajnija i tema od javnog značaja pošto je slučaj odbjeglog biznismena Duška Kneževića uzdrmao bankarski sektor i crnogorsku javnost.

On je naveo da je Knežević uz pomoć medija, a naročito Vijesti, udario na, između ostalog, crnogorske državne institucije poput Predsjednika Crne Gore, Specijalno državno tužilaštvo, Centralnu banku, Poresku upravu, što predstavlja hibridni rat protiv Crne Gore.

Šeki Radončić

Radončić je saopštio da je on autor metafore “medijska mafija” koja se odnosi na Ivanovića i Perovića i za to je priložio konkretne dokaze.

Prema mišljenju Radončića, “Vijesti svjesno ili nesvjesno učestvuju u hibridnom ratu protiv Crne Gore”

Autor tekstova je saopštio da je Knežević preko Vijesti vodio medijski rat jer je taj medij objavljivao snimke odbjeglog biznismena. Sve te snimke Knežević je, kako precizira Radončić, pribavio je nezakonito.

Serijal

Podsjetimo, serijal “Voajer i balerina” objavljen je u Dnevnim novinama od 28. januara. Serijal se odnosio na slučaj odbjeglog biznismena Duška Kneževića i izazvao je veliko interesovanje, pa su tekstovi novinara i publiciste Šekija Radončića prenijeli ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu. Perović i njegov partner Ivanović su zbog serijala tužili portal Aktuelno, Dnevne novine, Standard, Antenu M, CDM, Portal Analitiku i Skala radio.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve