Nakon večernje službe večeras je služen moleban SPC u Cetinjskom manastiru. Nakon molebana vjernicima SPC se obratio protojerej-stavrofor Gojko Perovićkoji je poručio da, ”ako se brinemo za našu Crnu Goru, borićemo se protiv ovog zakona.”

Gojko Perović

”Naša braća su nam juče poručila da su manastiri i crkve crnogorske, naravno da su crnogorske, ali oni su nam dar sa neba i samo lud čovjek misli da istorija počinje od njega. Ako uđemo u Cetinjski manastir, naćićemo vrijedne stvari iz svih strana svijeta, od toga je satkan Cetinjski manastir”- kazao je on.

Građanima koji su se juče okupili u znak protesta zbog najavljene šetnje vjernika SPC Cetinjem poručio je da ”nema nama molitve bez njih niti ima njima Crne Gore bez nas.”

”Molimo našu braću koja su juče išla drugim ulicama da dođu ovdje da se pomole zajedno sa nama jer nema nama molitve bez njih. Molim se Bogu da prva litija koja bude krenula cetinjskim ulicama iz Cetinjskog manastira bude zajedno sa njima. Da se idemo i da se pomolimo Bogu zajednički jer nema nama molitve bez njih niti ima njima Crne Gore bez nas. I kada ovdje kažemo da se molimo za neprijatelje, ne mislimo na njih, već na one koji nam dobro ne misle iz drugih velikih država i koji nas huškaju jedni na druge. Kada kažemo neprijatelji, ne mislimo na našu braću, rođake, kumove, sa kojima smo se jutros ljubili i pozdravljali. U Svetom pismu stoji da su se dva brata posvađala, pa jedan pobjegao u daleku zemlju, a onda odlučio da se vrati pod cijenu da ga brat ubije. Kada se vratio, brat ga je zagrlio i, na pitanje zašto ga ne ubije, rekao: „Kad sam vidio lice brata svoga, vidio sam lice Boga svoga!“ Jedino tako ovo mjesto može da se odbrani. Jedino tako Crna Gora može da se sačuva! I da se zna da ovdje nikad nije bilo bezakonje, da se uvijek znalo šta je čije i da je Crna Gora cvjetala i napredovala. Zato se i mi bunimo da ova država bude bolja i jača, sa svojim zakonima, pa da i mi u njoj živimo kao pravi ljudi, a ako smo ljudi onda možemo biti i Crnogorci i Srbi i ko kako osjeća da jeste”- poručio je on.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve