Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

Perović o dodjeli priznanja Amfilohiju: Nagradu trebalo dodijeliti i ubicama Ljuba Čupića

Sve uslove za nagradu ispunjavali su Omer-paša Latas, Sulejman- paša, Muktar-paša, guverner Veber, Pircio Biroli, nacistički generali, rekao je Perović

Svaku je odliku i nagradu zaslužio pokojni Risto Radović za nemjerljivi doprinos slobodi Nikšića i Crne Gore, izjavio je za Portal Analitika predsjednik Crnogorskog PEN centra prof. dr Milenko A. Perović, komentarišući današnju odluku žirija za dodjelu nagrade oslobođenja Nikšića da posthumno dodijeli najviše opštinsko priznanje mitropolitu Amfilohiju.

“No, valjalo je ipak najprije nagraditi njegove velike slobodarske prethodnike koji nijesu manje od njega zadužili Crnu Goru i Nikšić. Sve uslove za nagradu ispunjavali su Omer-paša Latas, Sulejman- paša, Muktar-paša, guverner Veber, Pircio Biroli, nacistički generali Ler i Liters, Bajo Stanišić, Pavle Đurišić, Jakov Jovović, Maca Vukojičić i Šiljak”, ocijenio je Perović.

Prema njegovim riječima, “najbolje bi nova nikšićka vlast učinila da je nagradu dodijelila hrabrim slobodarima što su života lišili Ljuba Čupića”.

“Time bi Nikšić i Crnu Goru učinili ljepšim mjestom za život”, poručio je Perović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve