Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

Perović: Molim Vladu da ode na ”bolje mjesto” prije mene kako bi mi obezbijedila uslove prihvata

Molim Vladu Crne Gore da kolektivno posjeti bolje mjesto kako bi mi obezbijedila uslove prihvata. Ako joj se tamo dopadne pa odluči i da ostane, Crna Gora će je razumjeti, rekao je Perović

Predsjednik PEN centra i profesor dr Milenko Perović juče je doživio neprijatnost nakon što je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović napravio grubu grešku i uputio „telegram saučešća povodom smrti Milenka Perovića“.

Perović je za portal Aktuelno prokomentarisao ovaj morbidni propust Abazovića i njegovog kabineta, zamolivši Vladu Crne Gore da „kolektivno posjeti bolje mjesto kako bi mu obezbijedila uslove prihvata“.

„Ako je s tako visoke i ugledne adrese, kakva je Vlada Crne Gore, utvrđeno da sam napustio ovozemaljsku dolinu suza, ne preostaje mi ništa drugo nego da se s Vladom složim, jer je jako važno u ovom teškom istorijskom trenutku očuvati njen autoritet i dokazanu istinoljubivost. Doduše, kako sam zatečen nespreman za odlazak na bolje mjesto, trebaće mi puno vremena za odlazak. Zato molim Vladu Crne Gore da kolektivno posjeti bolje mjesto kako bi mi obezbijedila uslove prihvata. Ako joj se tamo dopadne pa odluči i da ostane, Crna Gora će je razumjeti“, rekao je u izjavi za portal Aktuelno profesor dr Milenko Perović.

Podsjetimo, nakon greške stigla je i ispravka iz Abazovićevog kabineta u kojoj su naveli da je telegram upućen povodom smrti profesora i ekonomiste Milenka Popovića koji je preminuo juče u 70. godini poslije duge i teške bolesti.

Sa druge strane, ovakvi propusti Abazovića nijesu za čuđenje, kada se osvrnemo na poslednje nastupe potpredsjednika.

Abazović je prije dva dana kazao da ne vidi ništa sporno u potpisivanju temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom SPC, iako je priznao da se još nije ni upoznao sa sadržajem dokumenta.

Ne treba zaboraviti ni štetu koju je državi nanijela izjava Abazovića u Briselu, kada je pred Odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta (AFET) rekao da je veliki problem dug prema Kini.

Vrijednost crnogorskih obveznica na sekundarnom globalnom tržištu pala je 1,5 odsto nakon izjave potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića u Briselu u kojoj je tražio da Evropska unija preuzme finansiranje kredita za autoput Bar-Boljare vrijedan milijardu eura, objavio je Blumberg sredinom marta.

Nakon toga kreditni rejting i ekonomski kredibilitet države je strmoglavo pao, a zemlji prijeti finansijska kriza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
21.04.2021-07:27 07:27

Svi grešimo pa i operativni sluzbenici vlade.

Arhont_P
21.04.2021-08:32 08:32

Članovi vlade SPC su od dolaska na vlast napravili veliki doprinos psihoanalizi, kada su u funkciji omaške ili govorni “lapsusi”! Nije Dritan ništa pogriješio! “Žulja” ga Crnogorski PEN Centar i njegov predśednik! Volio bi on doživjeti da telegram treba uputiti na ovu adresu! Ipak, ne pada na pamet dr Peroviću da napusti “ovaj teren” dok se definitivno ne stavi tačka na izdaju Crne Gore! Makar toliko, a onda ni meni ne bi bilo žao “otići”! Po drugi put! Živ ti nama bio i zdrav Milenko Peroviću! Oni kao Dritan umiru prije fizičke smrti. U njima prije fizičke smrti umre sve… Pročitaj više »