Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na današnjoj sjednici, pored finansijskog poslovanja na Univerzitetu Crne Gore, razmatrao kadrovska pitanja, i za dekana Arhitektonskog fakulteta izabrao Svetlanu Perović.

foto Arhiva

Ona je do sada bila prodekan za nastavu na ovom fakultetu, za mandatni period 2020-2023. godine.

Odluka o izboru je donešena na prijedlog Vijeća Arhitektonskog fakulteta i uz mišljenje rektora Univerziteta Crne Gore Danila Nikolića, saopšteno je iz UCG.

Perović će stupiti na dužnost 6. decembra, po isteku tekućeg mandata aktuelnog dekana Svetislava Popovića.

Na sjednici je, takođe, konstatovan prestanak mandata dekana Filozofskog fakulteta Gorana Barovića 21. avgusta, čime počinje i mandat Tatjani Novović, za period 2020-2023.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica je saopštio da je, na današnjoj sjedinici Upravnog odbora, pored kadrovskih pitanja, tema bio i budžet Univerziteta Crne Gore za 2021. godinu.

„Utvrđen je zahtjev za budžetskim sredstvima Univerziteta Crne Gore u ukupnom iznosu od 24.808.026,84 eura. Zahtjev se dostavlja Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu finansija, u propisanoj formi“, kazao je Bjelica.

On je dodao da sastavni dio ove odluke čini predlog Rektora od 20. jula, sa stručnim obrazloženjem Sektora za finansije – Službe za planiranje i izvještavanje.

“Na sjednici je donešena i Odluka da će studentima magistarskih studija Univerziteta Crne Gore, upisanim prije studijske 2019/20. godine, koji su u periodu od 26. juna do 26. decembra 2019. godine, ponovo uplatili prijavu ECTS kredita koje sadrži magistarski rad, biti vraćena uplaćena sredstva. Odluka sadrži i konstataciju da su Zaključcima Vlade Crne Gore odobrena sredstva Univerziteta Crne Gore”, dodaje se u saopštenju.

Pojedinačno prikazani iznosi u Izvještaju Sektora za finansije UCG su sastavni dio ove Odluke.

“Upravni odbor je zadužio rektora Nikolića, za povraćaj sredstava studentima magistarskih studija, u iznosima koji su precizirani zahtjevima organizacionih jedinica sadržanim u Izvještaju Sektora za finansije UCG, najkasnije u roku od tri dana od dana donošenja ove odluke”, kazao je Bjelica.

Data je i saglasnost na izmjene i dopune Finansijskog plana Univerziteta Crne Gore za 2020. godinu, za organizacione jedinice: Elektrotehnički fakultet, Istorijski institut, Mašinski fakultet, Metalurško-tehnološki fakultet i Rektorat UCG, prema predlogu Rektora i uz mišljenje Sektora za finansije UCG.

Data je i saglasnost Medicinskom fakultetu za privremeno ustupanje laboratorijskog prostora Medicinskog fakulteta Kliničkom centru Crne Gore.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve