Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Penzioneri sa sjevera predali Skupštini inicijativu za izmjenu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju

Penzioneri sa sjevera Crne Gore danas su Skupštini Crne Gore predali inicijativu za izmjenu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Njima su se danas pridružili i penzioneri iz Podgorice i Nikšića

Penzioneri sa sjevera Crne Gore danas su Skupštini Crne Gore predali inicijativu za izmjenu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Njima su se danas pridružili i penzioneri iz Podgorice i Nikšića.

“Penzionere je danas primio i predsjednik Skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Srđan Pavićević“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku penzionera sa predsjednikom Skupštinskog odbora za zdrastvo, rad i socijalno staranje, penzioneri sa sjevera Crne Gore iznijeli su probleme sa kojima se susreću i zatražili od Pavićeviča da inicijativu penzionera shodno poslovniku Skupštine Crne Gore, dostavi ovom Odboru na izjašnjavanje.

“Pavićević je na sastanku kazao, da u potpunosti razumije sve probleme sa kojim se susreću svi penzioneri u Crnoj Gori i obećao da će upoznati članove Skupštinskog Odbora i da će ovaj Odbor zauzeti stav povodom predate inicijative, piše u saopštenju.

Takođe je kazao, da će se maksimalno založiti za rješavanje problema o čemu će se takođe Odbor izjasniti.

Nakon održanog sastanka penzioneri sa sjevera Crne Gore, Podgorice i Nikšića su održali zajednički sastanak, na kojem su dogovorili zajedničko djelovanje u cilju ostvarivanja njihovih prava.

“Penzioneri su se dogovorili u slučaju da im se ne usvoje zahtjevi, organizovaće nove proteste od prvog do četvrtog aprila, gdje se planiraju veliki protesti penzionera i na sjeveru i u Podgorici i pozvali su sve penzionere iz Crne Gore da im se pridruže”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve