Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Penzioneri sa sjevera: Mi ne tražimo milostinju već samo ono što nam pripada

''Mi tražimo samo ono što nama pripada, a to je dostojanstvo, dostojan život, a ne goli život i nekakve jednokratne pomoći'', poručili su u saopštenju

Najava Vlade Crne Gore da obezbijedi jednokratnu pomoć od 50 eura penzionerima čija je visina penzije ispod prosječne, je još jedan udar na naše dostojanstvo, jer mi nismo radili čitav naš život i stvarali za buduće generacije, da bi nam neko davao milostinju kroz jednokratnu pomoć, navodi se u saopštenju penzionera sa sjevera.

“Mi tražimo samo ono što nama pripada, a to je dostojanstvo, dostojan život, a ne goli život i nekakve jednokratne pomoći”, poručili su u saopštenju.

Oni su poručili da, “Ako neko misli da će nas umiriti sa nekakvom jednokratnom pomoći grdno se vara, jer borba penzionera u Crnoj Gori je krenula i nju više niko nemože da zaustavi, dok god se ne donese izmjena zakona i trajno se ne riješi ekonomski status penzionera”.

Koliko su penzioneri u Crnoj Gori ugroženi govore i podaci da 60 posto penzionera u Crnoj Gori živi sa penzijom koja je ispod prosječne penzije 296 eura i da živi 17000 penzionera sa najnižom penzijom od 147 eura, da je trenutno preko 77000 penzionera u Crnoj Gori na ivici gladi i sada neko sve to može da promijeni na način što će dodijeliti jednokratnu pomoć.

“Nama ne treba niko da pomaže, već samo da nam usvoji ono što nam pripada i zašta smo se čitav život borili i radili, a to je dostojan život”, mzaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve