Ministar pravde Zoran Pažin donio je danas rješenje kojim se dozvoljava izručenje Saše Sinđelića, svjeddoka saradnika u slučaju pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, oktobra 2016. godine, Hrvatskoj zbog izvršenja zatvorske kazne za teška krivična djela počinjena u toj zemlji.

Saša Sinđelić

“Odluku da Sinđelić bude izručen Hrvatskoj ministar Pažin donio je u skladu sa nacionalnim zakonima, poštujući bilateralni ugovor o izručenju sa Hrvatskom i međunarodne standarde u oblasti ekstradicije, kao i uvažavajući pravosnažnu odluku nadležnog suda u Crnoj Gori o ispunjenosti uslova za izručenje ovog lica. Prethodno su, takođe, nadležni državni organi donijeli konačnu odluku o odbijanju Sinđelićevog zahtjeva za azil, budući da je žalbeni postupak u tom slučaju pravosnažno okončan”, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Dodaje se da je današnja odluka Pažina potvrda odlučnosti Crne Gore da dosljedno i odgovorno ispunjava preuzete međunarodne obaveze, da bude pouzdan partner u međunarodnoj borbi protiv kriminala i da ne dozvoli da bilo koji počinilac teških krivičnih djela nađe utočište na njenoj teritoriji.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments