Suđenje bivšem predsjedniku opštine Bar i nekadašnjem vlasniku Zavoda za izgradnju Bara (ZIB) Žarku Pavićeviću, koji se tereti da je sa još dvije osobe zloupotrebom položaja oštetio Poštu Crne Gore za više od dva miliona eura, odloženo je u Višem sudu u Podgorici jer se optuženi nalazi na izdržavanju kazne zatvora.

“Čuo sam se sa sinom optuženog Pavićevića, i on mi je kazao da se moj branjenik trenutno nalazi na izdržavanju kazne, prethodno izrečene u drugom postupku koji se vodio pred ovim sudom”, kazao je njegov advokat Dušan Lukšić, dodajući da je od 17. juna u ZIKS-u, te da mu je ostalo još šest mjeseci i 11 dana da odleži.

U ovom postupku, osim Pavićevića, zbog zloupotrebe položaja optuženi su i nekadašnja izvršna direktorica ZIB-a Danijela Krković i procjenitelj Rafail Vreteničić. Oni se terete da su u poslovima izgradnje stambeno-poslovnog prostora oštetili Poštu Crne Gore za 2.247.882,40 eura.

Podsjetimo, krajem 2017. godine Žarko Pavićević pravosnažno je osuđen na godinu zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja, čime je oštetio opštinski budžet za više od dva miliona eura. Istom presudom Danijela Krković osuđena je uslovno četiri mjeseca na dvije godine zbog zloupotrebe službenog položaja putem pomaganja i produženog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave.

Pavićević je uhapšen u septembru 2015. godine, zato što je bez odobrenja o zaduživanju i davanju garancija Skupštine opštine Bar, sa ZIB-om zaključio ugovor o finansiranju izgradnje stambeno-poslovnog objekta u Baru, kako bi se riješilo stambeno pitanje zaposlenih u više državnih institucija. On je u pritvoru bio pola godine, tako da je polovinu kazne odležao

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve