Sedma Povorka ponosa „Montenegro Pride 2019”, koja je danas u Podgorici održana u organizaciji NVO Queer Montenegro, protekla je bez incidenata, saopšteno je iz Uprave policije.

Sa parade ponosa

“Preventivne policijske aktivnosti doprinijele su da ovaj skup prođe u mirnoj atmosferi, shodno planu organizatora. Službenici Uprave policije su sprovodili planske aktivnosti koje su obezbijedile stvaranje uslova za bezbjedno odvijanje ovog javnog okupljanja”, navode u crnogorskoj policiji.

I ove godine je, ističu, shodno procjenama i analizama povorki koje su održane u proteklom periodu, na obezbjeđivanju Povorke ponosa angažovan manji broj policijskih službenika nego prošle i prethodnih godina.

“Međutim, angažovan je bio optimalni broj policijskih službenika koji je mogao da odgovori na policijske zadatke da se ukazala bilo kakva potreba za intervencijom”, naglasili su u Upravi policije.

Povorka je počela u 17 časova, a završena je oko 18 sati.

“Službenici Uprave policije će nastaviti da aktivnostima iz svoje nadležnosti doprinose obezbjeđenju primjene i poštovanja ljudskih prava i sloboda, a posebno vulnerabilnih grupa među kojima je i LGBT zajednica”, poručili su iz policije.

Povorci ponosa prisustvovali su pomoćnik direktora za Sektor policije opšte nadležnosti Nikola Janjušević, načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević i predstavnici policije u Timu povjerenja Uprave policije i LGBT zajednice.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve