Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Papa primio ambasadora Vlahovića u oproštajnu posjetu

U kratkom srdačnom razgovoru, ambasador Vlahović je istakao da mu je bila velika čast da predstavlja Crnu Goru u Vatikanu i zahvalio je Njegovoj Svetosti na pažnji i na izrazima podrške našoj zemlji

Papa Franjo primio je danas u oproštajnu posjetu Miodraga Vlahovića, doskorašnjeg crnogorskog ambasadora pri Svetoj Stolici.

U kratkom srdačnom razgovoru, ambasador Vlahović je istakao da mu je bila velika čast da predstavlja Crnu Goru u Vatikanu i zahvalio je Njegovoj Svetosti na pažnji i na izrazima podrške našoj zemlji.

Vlahović je, uz čestitke za osmu godišnjicu pontifikata i najbolje želje za dobro zdravlje, uručio papi Franju poklon – monografiju našeg velikog slikara Voja Stanića – sa posvetom:

“Njegovoj Svetosti, papi Franju,

s izrazima iskrenog poštovanja i podrške za humanu istorijsku misiju u svijetu opterećenom mnogim nepravdama i nedostatkom razumijevanja i solidarnosti medju ljudima i narodima.

Nadam se da će, kada prilike u našoj Crnoj Gori to dozvole, Vaša Svetost biti prvi papa koji će posjetiti našu zemlju, u koju ste uvijek dobrodošli.

Sa najboljim željama za uspjeh Vaše misije, za što je [kako i sam Papa govori], “potrebno strpljenje, puno strpljenja”, ali i odlučnosti i upornosti na strani onih koji žele da čine i da podijele Dobro.”

Papa Franjo je, takođe, napisao kratku posvetu ambasadoru Vlahoviću na primjerku svoje najnovije knjige “Vratimo se snovima”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MornarBoka
15.03.2021-16:11 16:11

papa je puno pomgao Kosovarima, pa …