Utorak, 3 Oktobra, 2023
Rubrika:

Otvorena adaptirana novska pijaca: Bolji uslovi za prodavce, veće uživanje za kupce

Adaptirana, uređena glavna novska pijaca od jutros ponovo radi. Njena vrata kupcima su simbolično otvorili zakupci tezgi, koji nisu krili zadovoljstvo zbog poboljšanja uslova za rad i ljepšeg izgleda ove pijace u srcu grada, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi

Adaptirana, uređena glavna novska pijaca od jutros ponovo radi. Njena vrata kupcima su simbolično otvorili zakupci tezgi, koji nisu krili zadovoljstvo zbog poboljšanja uslova za rad i ljepšeg izgleda ove pijace u srcu grada, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Pijacu su jutros posjetili i predstavnici Opštine Herceg Novi, koji su obišli cijeli prostor i razgovarali sa zakupcima.

„Rekonstrukcijom je Herceg Novi dobio jednu od najljepših pijaca u Crnoj Gori. Drago mi je što će prodavci i Novljani imati daleko bolje uslove za rad i kupovinu nego što je to bilo u prethodnom periodu. U razgovoru s njima vidim da su zadovoljni adaptacijom“, istakao je predsjednik opštine Stevan Katić.

Katić je najavio i da bi u narednih petnaestak dana na obližnjem objektu trebalo da bude postavljena spomen-ploča Zulfikaru Zuku Džumhuru, u znak sjećanja na ovog umjetnika koji je volio Herceg Novi i veliki dio svog vremena provodio upravo na tom mjestu u blizini pijace.

„Mislim da je pijaca srce jednog grada i vjerujem da će zakupci biti zadovoljniji,a građani i turisti zaista uživati da dođu i trguju ovdje. Dobili smo i jedan prostor na kojem imamo mogućnost organizacije bazara i drugih sličnih manifestacija“, kazao je potpredsjednik opštine Miloš Konjević.

Čelnici Opštine izrazili su zahvalnost upravi i zaposlenima u preduzeću „Komunalno stambeno“, koji su na predan i kvalitetan način završili ovu, drugu fazu adaptacije gradske pijace, a u protekloj godini uredili i pijacu u Igalu.

Takođe, pohvalili su preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ koje je dalo svoj puni doprinos ovom projektu.

„Vidite i sami, mnogo je ljepše, preglednije. Ja se iskreno nadam da će i zakupci i potrošači biti zadovoljni i da će znati da cijene ovo što su dobili“, kazala je Ljiljana Bojanić u ime „Komunalno stambenog“ preduzeća.

Ona je dodala da je u planu nastavak aktivnosti na uređenju gradske pijace, što će učiniti da njen novi, ljepši izgled još više dođe do izražaja.

Građani na novskoj pijaci mogu trgovati kod 36 zakupaca, s tim da će taj broj pazarnim danima biti i veći.

„Onim što je trenutna ponuda na ovoj pijaci oduševljeni su i potrošači i prodavci, a i sami građani. S obzirom na uložena sredstva koja nisu mala, mislim da smo postigli trenutni maksimum, a i dalje ćemo nastaviti sa akcijama uređenja nekih detalja i dorađivanjem poslovnih prostora u našem vlasništvu koji će poslije ići u zakup“, rekao je šef pijace, Ilija Bačanović.

Imajući u vidu da je postavljena nova rasvjeta, sada će na pijaci biti moguć i rad noću, napominje Bačanović.

U „Komunalno stambenom“ planiraju da ta mogućnost bude iskorišćena kroz organizaciju bazara, sajmova, izložbi i drugih sličnih dešavanja nakon radnog vremena, na zadovoljstvo svih građana Novog.

“Radovi na uređenju pijace u centru Herceg Novog podrazumijevali su kompletnu adaptaciju i prilagođavanje svim uslovima po sistemu HACCP standarda.

Tokom proteklih mjesec dana na gradskoj pijaci su sanirani vodovodna i kanalizaciona mreža, elektro instalacije i atmosferska kanalizacija, uređene su fasade u zoni prizemlja, postavljena nova oprema i urađena reorganizacija prostora. Stare i dotrajale tezge zamijenjene su novim, jednoobraznim brendiranim štandovima koji su natkriveni i postavljena je rasvjeta čime je omogućen rad noću. Preuređeni su prostori za prodaju mliječnih proizvoda i zanatske djelatnosti, kao i sanitarni čvor. Ovoj fazi adaptacije prethodilo je uređenje ribarnice, koja sada ima nove instalacije, opremu, rashladne komore, vitrine i biodrobilicu.

Kako je ranije najavljeno iz „Komunalno stambenog“, u trećoj fazi adaptacije gradske pijace u Herceg Novom, koja će biti završena u narednih 20 dana, predviđena je zamjena fasadne stolarije na poslovnim prostorima koji su u vlasništvu Opštine i postavka novog mobilijara na otvorenim prostorima pijace”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve