„U novom vrtiću u Tuzima, koji je danas svečano otvoren, ima mjesta za preko 200 mališana, vrijedan je 1,7 miliona eura, površine oko 1 400m2. Ovo je treći novi vrtić u posljednje dvije ipo godine, ali i jedan od mnogih ako računamo adaptacije već postojećih objekata koji su pretvarani u vrtiće“, rekao je ministar prosvjete dr Damir Šehović na otvaranju.

foto Ministarstvo prosvjete

Ministar je naglasio da „i kao ministar i kao otac znam šta znači povjeriti na čuvanje svoje dijete i kakva očekivanja od nas imaju roditelji, te zaista dajemo sve od sebe da ta očekivanja i ispunimo“. Na otvaranju su, pored ministra, govorio je predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj i direktor JPU »Đina Vrbica« Vuk Stanišić, u okviru koje novootvoreni vrtić funkcioniše.

foto Ministarstvo prosvjete

Šehović se osvrnuo i na druge projekte, najavivši izgradnju škole na Karabuškom polju: „U Kapitalnom budžetu predviđena su sredstva za školu na Karabuškom polju, projekat je vrijednosti ne manje od 2 miliona eura, a pokrenut je proces eksproprijacije“. Ministar je govorio i o projektima u Glavnom gradu, istakavši: „Ove godine očekuje nas početak gradnje vrtića u Bloku 6. Najaviću i da je u pripremi i novi projekat sa Bankom za razvoj savjeta Evrope u okviru koga će se u Glavnom gradu graditi još 4 nova vrtića i to u: City kvartu, Zlatici, Tuškom putu i još jedan na Starom aerodromu vrijedna ukupno preko 8 miliona eura.“

Ministar je zaključio da Ministarstvo insistira ne samo na izgradnji objekata već i na posvećenom odnosu vaspitača i osoblja prema djeci: „Jer naš cilj je dalje povećanje obuhvata predškolskim vaspitanjem. Sada smo na nivou od 73 procenta obuhvata djece preko 3 godine, što je ogroman porast za svega nekoliko godina“.

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja novog vrtića u novoj opštini Tuzi, u kome će, kako je rekao „stasavati generacije mališana i pripremati se da ovo mjesto učine ljepšim i boljim“. On je istakao da su u rekordnom roku završeni radovi na vrtiću, rekavši da su se u mandatu ove Vlade u Tuzima dešavale očigledne pozitivne promjene, te da su planirane nove investicije.

Direktor predškolske ustanove „Đina Vrbica“ Vuk Stanišić rekao je da je ta ustanova ponosna što u svom sastavu od ovog septembra ima i vaspitnu jedinicu „Naša radost“ u Tuzima, te da će ovaj moderan objekat umnogome podići kvalitet predškolskog obrazovanja u toj opštini.

Objekat sadrži 11 radnih soba planiranih za oko 200 djece, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene kao i ostale prateće sadržaje. Šest soba će biti namijenjeno potrebama vrtića, a 5 radnih soba za dio jaslica.

Radovi na vrtiću u Tuzima su započeti krajem maja, rok izgradnje je bio godinu dana, a radovi su izvedeni blagovoremeno i kvalitetno. Izvođač je bio EUROZOX, a stručni nadzor nad izvođenjem radova vršio doo URBI.PRO Iz Podgorice.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve