Državni sekretar Ministarstva vanjskih poslova Zoran Janković otvorio je u Lionu Konzulat Crne Gore koji će, kako je kazao, doprinijeti unaprjeđenju prijateljskih odnosa sa Francuskom i jačanju ekonomske, obrazovne i kulturne saradnje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na čelu Konzulata je počasni konzul Bertran Tiber.

Janković je kazao da je otvaranje Konzulata dodatna prilika za stanovnike francuskog regiona Auvergne-Rhône-Alpes da se, uz već uspostavljenu direktnu avio liniju Podgorica – Lion tokom turističke sezone, bliže upoznaju sa prirodnim ljepotama i investicionim potencijalima Crne Gore.

Otvaranju konzulata prisustvovali su predstavnici poslovnog i kulturnog života regiona Auvergne-Rhône-Alpes i opštine Lion, konzularnog kora u Lionu, te crnogorske dijaspore.

Janković se, tokom boravka u Lionu, sastao sa Filipom Meunijeom, potpredsjednikom regiona Auvergne-Rhône-Alpes i Žan-Dominikom Duranom, zamjenikom gradonačelnika Liona.

„Tokom razgovora, sagovornici istakli da otvaranje konzulata Crne Gore u Lionu predstavlja važan korak u pravcu intenziviranja odnosa dvije zemlje, prvenstveno na ekonomskom planu“, navedeno je u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve