Otvaranje jedinice Hitne pomoći u Tuzima iniciralo je Ministarstvo zdravlja a ne predsjednik opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

“Formiranje jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Opštini Tuzi predviđeno Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o hitnoj medicinskoj pomoći, kao što je to bio slučaj i sa opštinama Petnjica i Gusinje, iniciralo je Minstarstvo zdravlja radi dostupne i blagovremene zdravstvene zaštite građana”, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako su kazali, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, a u skladu sa potrebama stanovništva, Ministarstvo zdravlja je odmah po formiranju najmlađih opština u Crnoj Gori pristupilo ispunjavanju svojih obaveza bez potrebe da ih, kako su kazali, na to kao instituciju odgovornu za zdravlje građana podsjećaju bilo kakve opšinske inicijative.

“Takva praksa sprovedena je i u slučaju formiranja jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i u Tuzima, što će biti i ispunjeno u narednom perodu, pošto je Zakon , koji je bio u redovnoj skupštinskoj proceduri, u ponedjeljak usvojen u Skupštini Crne Gore.

Osnovni cilj predloženih izmjena ovog zakona i jeste organizacija hitne medicinske pomoći kao posebne oblasti zdravstvene djelatnosti u novoformiranim opštinama – Petnjica, Gusinje i Tuzi i preko jedinica za hitnu medicinsku pomoć”, saopštili su iz Ministarstva zdravlja.

Kazali su i da je razumljiva potreba predsjednika Đeljošaja da u predizbornom periodu pokušava da ukaže na unapređenje uslova života lokalnog stanovništva.

“Ipak, ne možemo ćutati, ako i kada to radi prisvajajući učinke drugih institucija, za šta primjer formiranje jedinice Zavoda za
hitnu medicinsku pomoć u Tuzima svakako jeste”, zaključuju iz Ministarstva zdravlja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve