Opština Herceg Novi potpisala je ugovor o otkupu zemljišta u Baošićima za potrebe proširenja mjesnog groblja u blizini crkve Svetog Nikole, izgradnje kapele i parkinga.

Na ovaj način je, kako je saopšteno iz opštine, poslije dvije decenije riješeno imovinsko pitanje mjesnog groblja.

Ideja o izgradnji kapele u Baošićima postoji godinama i mještani su više puta isticali potrebu za ovakvim objektom, a ovo su prvi konkretni koraci u pravcu realizacije.

“Nakon što je pribavljanjem imovine obezbijeđeno potrebno zemljište, slijedi izrada projektne dokumentacije”, saopštavaju iz opštine.

Predsjednik Mjesne zajednice Baošić Đuro Cvjetković izražava zadovoljstvo građana Baošića ovim potezom lokalne uprave.

On ističe da je kapela neophodna građanima ovog dijela hercegnovske rivijere, što je konačno prepoznato. Kako dodaje, ukoliko privatna lica daju saglasnosti u planu je i proširivanje i betoniranje lokalnog puta prema crkvi.

“Mjesna zajednica Baošić posvećeno radi i na drugim projektima za poboljšanje uslova života u ovom mjestu”, kaže Cvjetković.

U toku je izrada potpornog zida uz potok prema zaseoku Podmogilica u dužini od 30 metara.

Plan je da put bude proširen sa tri na šest metara, čime će biti omogućen prilaz autobusa muzeju “Dom starog kapetana Štumbergera“, što će doprinijeti oživljavanju ovog zdanja i boljoj posjećenosti.

Cvjetković napominje da je igralište u Baošićima dobilo sprave za vježbanje na otvorenom, postavljeni su stubovi za javnu rasvjetu u tri zaseoka, očišćen bujični potok od knjižare do zaseoka Podmogilica iz kojeg je izvađeno skoro 400 kubika raznog otpada.

Očekuje se asfaltiranje dionice puta od magistrale prema crkvi Svetog Nikole u dužini od 400 metara, a u toku je izmjena projekta za izgradnju kanalizacije u Vodicama, koji prethodno nije dobio saglasnost od privatnih lica kroz čije parcele je kanalizacija trasirana.

On zaključuje da su sve aktivnosti realizovane uz stalnu podršku lokalne uprave, prije svega predsjednika Stevana Katića i sekretarke za lokalnu samoupravu Vesne Samardžić, kao i zahvaljujući građanima Baošića koji su im ukazali povjerenje, te dodaje da će Mjesna zajednica u narednom periodu nastojati istim intenzitetom da radi za dobrobit mjesta.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve