U nastavku akcije kodnog naziva „Grupa” službenici podgoričke policije su u cilju rasvjetljavlja teškog krivičnog djela iz oblasti požara i eksplozija izvršenog na štetu službenika UIKS-a S.B, spoveli proaktivne istražnih radnje i procesuirali dvije osobe koje su nalogodavci i dva saizvršioca u ovom krivičnom djelu dok je jedna osoba zbog ovog djela uhapšena prije tri dana.

Kako je saopšteno, tri osobe su uhapšene, dok se jedan osumnjičeni nalazi u Istražnom zatvoru i protiv njega je podnijeta krivična prijava.

”Slobode je lišen Z.P, za kojeg se sumnja da je zajedno M.E. koji se nalazi u Istražnom zatvoru, naručio izvršenje krivičnog djela na štetu službenika Uprave za izvršenje kriivčnih sankcija. Zbog sumnje da su saizvršioci u ovom krivičnom djelu slobode su lišeni i M.D. i N.C.”, navedeno je u saopštenju.

Podsjećaju da je zbog sumnje da aktivirao i bacio ručnu bombu u dvorište porodične kuće sluzbenika UIKS-a prije tri dana uhapšen S.M.

”S.M. je ovo djelo, kako se sumnja, počinio 11. februara i tada je prouzrokovana veća materijalna šteta kako na stambenom objektu tako i na vozilima oštećenog kao i vozilima koja su bila parkirana u neposrednoj blizini, odnosno u komšiluku. On se sumnjiči za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na štetu službenika UIKS-a.

Z.P. i M.E. se terete za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja”, navedeno je u saopštenju.

U toku su policijsko – tužilačke aktivnosti u odnosu na ova lica, a danas je policija na više lokacija vršila pretrese prostorija koje koriste osumnjičeni. O aktivnostima je upoznato nadležno državno tužilaštvo, zaključeno je u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve