Ponedjeljak, 24 Januara, 2022
Rubrika:

Otkrivamo pozadinu incidenta u stanu Ćalović-Marković: “Dosta sam ti ja davala”

Mediji su izvijestili da su u toj tuči Ćalović i Marković imali lakše povrede, a ozlijeđen je u tom okršaju prošao i Ostojić. Portal Aktuelno donosi nove detalje incidenta, a izvor tih informacija su osobe bliske redakciji "Dana"

Prije više od dvije godine u Podgorici se dogodio nesvakidašnji skandal, čiji su glavni akteri bili bračni par tada članica Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije Vanja Ćalović i njen suprug novinar Nikola Marković. U nikad do kraja razjašnjenom incidentu došlo je do tuče braćnog para Ćalović-Marković sa tada radnikom MANS Dimitrjem Ostojićem. Mediji su izvijestili da su u toj tuči Ćalović i Marković imali lakše povrede, a ozlijeđen je u tom okršaju prošao i Ostojić. Portal Aktuelno donosi nove detalje incidenta, a izvor tih informacija su osobe bliske redakciji “Dana”.

Novi vid savremenih karikatura nepoznatih autora koje kruže internetom, koje su došle sa pojavom novih tehnologija: Vanja Ćalović – Marković – Višedecenijski staž u skandalima, akterka u porno videu sa dalmatincima koji su ranije objavili skoro svi mediji!Nikola Marković urednik dana – kojeg nakon afere zovu “Dalmatinac”

Prema riječima našeg izvora, incident je započeo u momentu kada je Ostojić zahtijevao da mu se isplate dugovanja za radove koje je imao ranije. Na njegov zahtjev , direktorica MANS je vrlo drsko odgovorila “dosta sam ti ja davala”! Na te njene riječi, reagovao je njen suprug Nikola Marković koji je to shvatio kao da Ostojić pokušava da izvuče nešto od Ćalović Marković.

Izvor portala navodi da je u suštini sukob nastao zbog toga što je Marković posumnjao da se Ostojić nabacuje njegovoj supruzi, iako radnik nije ništa tražio osim novac. Očigledno je, kako smatra naš izvor, da je Marković posumnjao u navode da su Ostojić i Ćalović nekada bili u vezi.

-Riječ po riječ i došlo je do sve jačih i težih riječi i onda do nesvakidašnje tuče. Sve je to moglo biti izbjegnuto, ali očigledno je proradila sujeta kod Markovića -zaključuje naš sagovornik.

Podsjetimo, puna istina o tome šta se zaista dogodilo nikada nije saopštena. Braćni par Ćalović-Marković je tvrdio da ih je Ostojić napao, dok je radnik MANS bio izričit u tvrdnji da je on prvi napadnut i da je bio prinuđen da se brani. Ostojić je u svojoj izjavi pred Sudom saopštio detalje.

-Nikola Marković i Vanja Marković Ćalović su me napali u njihovom stanu, jer sam tražio samo da mi plate račun. Dok me Nikola držao u grif, plašio sam se da me Vanja nečim ne ubode, a iskreno, plašio sam se i da ne upotrijebi pušku, koju posjeduje”. Ovim riječima se optuženi Dimitrije Ostojić obratio sudu, na početku suđenja u Osnovnom sudu, gdje mu se sudi za napad na Nikolu i njegovu suprugu.

Ostojić je sudu objasnio da je 10 godina zaposlen u MANS-u, ali da je povremeno obavljao i poslove popravki u stanu Vanje Ćalović.

Nekada blizak i intiman sa Vanjom Ćalović-Marković: Dimitrije Ostojić

“Tog trećeg juna, došao sam u njen stan da završim neke sitne popravke i da naplatim račun. Kada sam završio popravku, tražio sam da mi Vanja plati račun, koji je iznosio 435 evra, za više poslova koje sam radio u tom stanu. Iako sam se sa njom dogovarao oko posla, Vanja mi je rekla “za novac ćeš se dogovoriti sa Nikolom”. Tada sam joj kazao “Nikola nije ništa od mene tražio niti sam se sa njim dogovarao, tako da ne znam o čemu sa njim da se dogovaram”. U tom trenutku, Nikola koji je doručkovao mi se obratio riječima “ovo nije korektno i nećemo da platimo”. Još nešto je govorio, ali ga ja nijesam razumio. Kazao sam mu da prvo završi doručak, jer ga ništa ne razumijem što mi govori. On mi se tada obratio riječima “nećeš mi ti određivati što ću ja da radim u svojoj kući”. Ja sam tada počeo da pakujem alat, a Nikola mi je rekao “završi to pakovanje i izlazi napolje”, a ja sam odgovorio “neću da idem dok me ne isplatite”. Tada me Nikola upozorio da se u njegovoj kući ne mogu ponašati kako ja hoću, već kako on kaže”. Međutim, Vanja mi je rekla da sjednem, ali je Nikola dodao ” neću da mi sjedi u mojoj kući”. Odgovorio sam mu da neću da izađem, “a ti me izbaci”. U tom momentu sam pakovao ostatak alata, a Nikola mi je prišao u gurnuo me uz riječi “ajde, izlazi napolje”. Ja sam tada izvadio čekić iz torbe, napravio sam par koraka prema trpezarijskom stolu, zamahnuo i jako udario. Po stolu sam udario zbog ljutnje i revolta”, započeo je svoju ispovijest optuženi Ostojić.

Vanja poručila Ostojiću: U život ću da ti se u….

Tada je, kaže on, Vanja počela da više “čekićem po stolu udaraš, otkaz ćeš za ovo da dobiješ, u život ću ti se u…..”.
“Prijetila mi je prstom, a Nikola ju je smirivao. Tada mi se obratio riječima “Dimo pusti sad čekić, zamahuješ na mene čekićem, a ja sam nenaoružan”. Ja sam mu tada pružio čekić, Nikola ga je uzeo, sjeo je u fotelju, a ja na trosjed. Vidio sam da Vanja nosi telefon i izlazi na terasu, a zatim sam je čuo kako govori upomoć policija, neko nas je napao čekićem”. Nikola joj se tada obratio riječima “neka Vanja, nemoj zvati policiju, pusti da ovo riješim”. Ja sam tada ustao i rekao “neka vas đavo nosi kad vas je dao, kako vas sastavi”. Nastavio sam da galamim, ne znam ni sam šta sam govorio. Nikola mi je prišao dok sam odlazio i uhvatio me u grif i to lijevom rukom oko vrata i oborio me na krevet, koji se nalazio preko puta trosjeda. Zatim je pao na mene nakon čega sam se ja skotrljao između kreveta i klavira, a Nikola je nastavio da me drži u grif. Sve vrijeme je Vanja vikala”na muža si mi udario”, iako je Nikola mene napao i držao me u grif. Bio sam u položaju u kojem mi je glava bila ispod kreveta, a Nikola je nogama bio oslonjen na krevet, a rukama me držao oko vrata. Osjetio sam udarce po glavi i leđima koje mi je zadala Vanja. Ti udarci nijesu bili jaki, a ne sjećam se koliko me puta udarila. Dok me Nikola držao ja sam se plašio da me Vanja ne udari nečim, odnosno, da me ne probode nečim. Plašio sam se i jer sam znao da ima pušku”, tvrdi Ostojić.

Nikola držao za vrat, a Vanja udarala po licu?

Kaže da je skupio snage i krenuo da se izvuče iz Nikolinog stiska, i u jednom trenutku su se sve troje  prevrnuli.

Jedna od fotografija sa društvenih mreža: Da li je sujeta Nikole Markovića u suštini povod za incident sa Ostojićem?

“U tom momentu vidio sam na malom stolu koji se nalazio pored mene zelenu šolju od kafe, Uzeo sam je i udario Nikolu po glavi i čaša se slomila, a drška mi je ostala u ruci. Za to vrijeme Vanja je bila iznad mene i Nikole, jer sam ja bio u polusjedjećem položaju, a Nikola je koljenima bio oslonjen na krevet i dalje me držao za vrat. Tada me Vanja udarala prstima po licu, a ja sam da se odbranim, udario je nekoliko puta otvorenim dlanovima po licu. Nikola me pustio i uzeo čekić, a ja sam pobjegao prema vratima. Uzeo sam iz alata drugi čekić i krenuo ka njemu. Tako smo stajali jedan naspram drugog, ali niko nikoga nije udarao. Nikola je u jednom momentu sjeo na krevet, a ja na trosjed preko puta njega.
Obojica smo držali čekiće u rukama i tako nas je policija i zatekla”, naveo je Ostojić.
Prema njegovim riječima, kada je udario Nikolu šoljom po glavi, Vanja je bila iza njega pa joj je ruka možda bila na njegovoj glavi.

“Znam da nju nijesam udarao po rukama i ne znam odakle joj povreda prsta. Nikoli sam rekao “ako ne platiš na mostu, platićeš na ćupriji” i nije tačno da sam mu prijetio “pazi se dobro”. Nijesam mu ovo oko plaćanja rekao kao prijetnju, već kao poznatu frazu, koju doživljavam sa značenjem da ko god se ogriješi u životu ispašta za grijeh. Nije tačno da sam mu govorio ako mi ne plati dug da ćemo drugačije razgovarati”, pojasnio je on.
Ostojić je kazao da je on zadobio povrede kada je pao, tačnije, kada ga je Nikola oborio.

Marković lagao da je izgubio svijest? 

Urednik u DAN-u Nikola Marković prevario je javnost kada je govorio o o detaljima fizičkog obračuna koji je u stanu imao sa Dimitrijem Ostojićem. Naime, on je tvrdio da je tom prilikom, od udarca koji mu je nanio Ostojić, izgubio svijest, što je ponovio kod tužioca i na suđenju. Međutim, Markovića je na suđenju demantovao ljekar Nikola Bašić, koji ga je pregledao nakon kritičnog događaja. Bašić je u izvještaju, koji je predočen na ročištu, napisao da Marković nije gubio svijest i da je bio pribran.

Na glavnom pretresu je saslušavan dr Nikola Bašić koji je primio oštećenog Markovića, nakon što se desila svađa 3. juna 2017. Bašić je tada sastavio izvještaj u kome je naveo anamnezu, klinički opis, dijagnozu i šifru.

Na pitanje advokata Save Kostića, koji brani optuženog Dimitrije Ostojića, kako je sastavljao anamnezu, Bašić je odgovorio da je sastavljao prema priči pacijenta Nikole Markovića. U anamnezi je navedeno da Marković nije gubio svijest, da je bio pribran.

“A to je u suprotnosti sa onim što je Marković rekao tužiocu i što je rekao sudiji na suđenju, jer je Marković kazao da je izgubio svijest”, kazao je advokat Kostić.

Druga bitna stvar, kako on kaže, na glavnom pretresu je da je doktor Bašić opovrgao samog sebe jer je u kliničkom opisu nabrojao povrede koje je imao Marković.

“Prva povreda koja je navedena u kliničkom opisu bila je posjekotina debljine pet centimetara pune debljine kože i potkože. Kada je juče saslušan Bašić je opovrgao samog sebe jer je rekao da je imao Marković imao prskotinu, a ne posjekotinu i na taj način pokušao upodobiti onome što je vještak Nemanja Radojević naveo. I na taj način je Bašić demantovao samog sebe, a po mom mišljenju to je uradio na jedan krajnje nevješt način, kazao je Kostić.

Ovo je, smatra Kostić bitno, jer je Bašić pozvan da bi ukazao na razlike koje postoje u nalazima vještaka dr Radojevića i medicinske dokumentacije.

“Nemanja Radojević je vještak sudske medicine i doktor koji je izradio nalaz i mišljenje kod tužioc, a ja se sa njim nisam složio jer u svom nalazu naveo da Marković ima povredu koja ne postoji u medicinskoj dokumentaciji – naveo je prskotinu koje nema u medicinskoj, a izostavio posjekotinu koje ima u medicinskoj dokumentaciji, rekao je Kostić.

Najnovije

Pobjeda Hrvatske, Island sve dalje od polufinala

Hrvatska je ranije izgubila šanse za plasman u polufinale Evropskog prvenstva za rukometaše, ali je danas pokazala da kvalitet nije sporan. “Kauboji” su savladali Island...

DFC: Osnivač pokreta Otpor Predrag Lečić kod premijera, sve u cilju protesta

Digitalni orenzički centar (DFC) saopštio je da je prije tri dana registrovan sajt izdaja.me na kom se targetiraju poslanici koalicije “Crno na bijelo” (CnB)...

Skandal: Karabatić igrao pozitivan na koronavirus

Nikola Karabatić igrao je pozitivan na koronavirus protiv Islanda. Francuski reprezentativac dobio je pozitivan nalaz nakon meča sa Holandijom, dva dana ranije. - Istina je da...

Eskobar ipak ne dolazi u Crnu Goru

Specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar ipak ne planira da skorije posjeti Crnu Goru, saznaje Pobjeda. Prethodno su pojedini mediji najavili Eskobarov dolazak...

Martinović: U moru gnusnih laži Konatara ova je jedna od najgorih

Miloš Konatar nastavlja u svom primitivnom stilu crtanja meta. To je i njegov primarni zadatak, a to je potvrdila i sjednica Odbora na kojoj...

Najčitanije

Povezano

Ilić: Nikola Marković projekte prethodne vlasti pokušava predstaviti kao svoj

Lokalna vlast u Nikšiću koju čine DF, Demokrate i URA nastavlja svoju započetu praksu preuzimanja projekata prethodne lokalne uprave, saopštio je Dragoljub Ilić, odbornik...

JAVNI SERVIS DOTAKAO DNO Raonić postao batina u rukama MANS-a, a RTCG oružje za propagandu i jeftino ”aferašenje”

Piše: Balša Knežević Crna Gora nakon 30. avgusta i dolaska vlasti sačinjene od neočetnika, vjerskih ekstremista, intelektualno limitiranih i moralno sumnjivih političkih izdanaka paramedijskog i...

DPS Nikšić: Agitovanje Nikole Markovića za sadašnju vlast nagrađeno direktorskim mjestom u RTV NK

Direktorska fotelja u RTV Nikšić, utješna je nagrada Nikoli Markoviću od vlasti za koju je intenzivno agitovao pod plaštom “nezavisnog novinara”. Nakon debakla na konkursu...

Nikola Marković v.d. generalnog direktora RTV Nikšić

Na danas održanoj sjednici, Savjet RTV Nikšić je za vršioca dužnosti generalnog direktora te televizije imenovao dugogodišnjeg novinara Nikolu Markovića. Marković je dobitnik najprestižnijih nagrada kao...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve