Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Osuđujemo prijetnje Kaleziću, Vlada da afirmiše toleranciju a ne homofobe

''CGO zahtijeva da se ovaj čin hitno i prioritetno procesuira i sankcioniše, a čime bi se poslala poruka da se s ljudskim pravima u #CG ne smije kalkulisati niti da se toleriše dalje ugrožavanje prava već marginalizovanih grupa'', navodi se u saopštenju

Užasava nas i zabrinjava činjenica da je dugogodišnji LGBTIQ aktivista za ljudska prava, Danijel Kalezić, dobio direktnu prijetnju smrću zbog svoje osude napada na LGBTIQ Drop In centar i Centar za građansko obrazovanje CGO to snažno osuđuje.

“CGO zahtijeva da se ovaj čin hitno i prioritetno procesuira i sankcioniše, a čime bi se poslala poruka da se s ljudskim pravima u #CG ne smije kalkulisati niti da se toleriše dalje ugrožavanje prava već marginalizovanih grupa”, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, radikalizovan kontra-ljudskopravaški narativ u Crnoj Gori u posljednje vrijeme, uz klerikalizaciju, daje vjetar u leđa svima koji misle da mogu proći nekažnjeno napadajući, vrijeđajući i prijeteći LGBTIQ osobama. Na žalost, to snaže i neke odluke VladeCG i njenih čelnika.

“Vlasti su dužne da stanu u zaštitu svih, bez obzira na seksualnu orjentaciju, i preduzmu radnje koje će prevenirati dalje napade i prijetnje, a to, između ostalog, uključuje i adekvatan odnos prema homofobima”, zaključuju iz CGO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve