Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Srzentić: Oštro osuđujem napad na novinare, odgovor države mora biti brz

Počinioci moraju biti oštro sankcionisani, poručila je ministarka Srzentić

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, oštro osuđuje napad na ekipu Televizije Vijesti koji se danas dogodio na Cetinju prilikom izvršavanja radnog zadatka. Takođe, oštro osuđuje i vrijeđanje novinarke Tamare Nikčević u Risnu, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Ona poziva sve građanke i građane da poštuju slobodu govora i omoguće predstavnicima medija slobodan rad, bez obzira da li su saglasni sa uređivačkom politikom medija za koje oni izvještavaju.

„Odgovor države na verbalne i fizičke napade na predstavnike i predstavnice medija mora biti brz, a počinioci moraju biti oštro sankcionisani. U komunikaciji sa nadležnim organima informisana sam da su pokrenuti procesi rasvjetljavanja današnjih nemilih događaja. Sloboda medija je najveći imperativ i prioritet ove Vlade i svi novinari, novinarke i medijski radnici imaju punu podršku da izvještavaju o svim temama od značaja za građane i dalji razvoj Crne Gore“, ocijenila je ministarka Srzentić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Srzentić: Oštro osuđujem napad na novinare, odgovor države mora biti brz – CG Vijesti
23.08.2021-00:58 00:58

[…] Aktuelno […]