Svi zaposleni u Opštoj bolnici Meljine su nastavili da rade, iako je 19. septembra uveden stečaj. Tako će biti i dok traje zakonski postupak stečaja, odnosno niko neće ostati bez posla niti biti na minimalcu, kazao je Radiju Jadran, stečajni upravnik Žarko Ostojić. Jer, opšti ineteres je da Bolnica radi.

Foto: Radio Jadran

-Neće niko biti na minimalcu, svi će imati razliku za efektivni rad koji će biti organizovan isto kao do sada. Plate će biti finansirane kao i do sada, uz pomoć Fonda zdravstva, pozajmicama, ali nemamo još definisanu strategiju. Ako bude bilo potrebno zaposlićemo još radnika – kazao nam je Ostojić.

On se sastao sa rukovodstvom i Sindikatom Bolnice i dogovorio dalje aktivnosti kako bi ustanova funkcionisala.

– Sindikat Bolnice Meljine je vrlo kooperativan i razuman, za razliku od drugih u stečajnim postupcima. Razumiju situaciju i s obzirom na djelatnaost kojom se bave prema njima se mora imati više pijeteta i vidjeti koliko ima prostora u zakonu da im se pomogne – ističe Ostojić.

Inače, potraživanja su predmet sudskog postupka i Bolnica ima ogroman dug. Kako kaže, blokirana je na 6,6 miliona eura, plus dug EPCG, prema zaposlenima, za poreze i neizvršene sudske odluke i postupke koji su u toku… Ali sastanak povjerilaca biće održan 21. oktobra i tek onda će biti jasnija finansijska situacija.

U rješenju o otvaranju stečaja, u koji je Radio Jadran imao uvid, povjerioci u toku od 30 dana treba da prijave potraživanja koja će biti ispitivana na ročištu 8. novembra.

Ovim rješenjem ukinuta je mjera o zabrani raspolaganja imovinom bolnice bez saglasnosti upravnika ili suda i sprovođenja izvršenja prema bolnici, a sva prava upravljanja prelaze na stečajnog upravnika Žarka Ostojića.

Prema izvještaju Centralne banke, račun Bolnice je u blokadi od 20. maja na 6,6 miliona eura. Stečaj je otvoren na zahtjev EPCG zbog duga od 242,3 hiljade.

Inače, na narednom ročištu, zakazanom za 1. oktobar, nakon skoro pet mjeseci ispitivanja stečajnih razloga, sutkinja Milica Vlahović mogla bi donijeti odluku da i kompanija Meljine kompleks, koja je upravljala Bolnicom, ide u stečaj.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve