Vijece Osnovnog suda u Podgorici ukinulo je pritvor Milivoju Brkoviću, koji je osumnjičen za širenje netačnih informacija o koronavirusu.

foto CdM
“Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je, u zakonskom roku, Osnovnom sudu u Podgorici podnio predlog za određivanje pritvora za lice M.B. koje je prethodno, zbog širenja dezinformacija o korona virusu putem Facebook-a, zadržano rješenjem Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici  najduže do 72 časa”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Vijeće Osnovnog suda u Podgorici je preinačilo rješenje sudije za istragu o odredjivanju pritvora ovom licu, odbilo predlog Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici za određivanje pritvora M.B.

Vijeće Osnovnog suda u Podgorici odbilo je i predlog Osnovnog tužilaštva za određivanje pritvora za D.V., koji je prethodno zadržan zbog otvaranja ugostiteljskog objekta “Kerber” u Podgorici, suprotno naredbi nadležnog državnog organa.

“Vijeće Osnovnog suda u Podgorici je odbilo predlog Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici za određivanje pritvora za lice D.V. Protiv ove odluke suda žalba nije dozvoljena”, navodi se u odluci Suda.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve