Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

Osnovna škola Oktoih dobila novu fiskulturnu salu

Ministar sporta i mladih Nikola Janović kazao je da je ovo još jedan u nizu projekata u kojima Ministarstvo pokazuje da vodi računa o najmlađima i značaju sporta u njihovom obrazovanju i školovanju

Osnovna škola “Oktoih” u Podgorici dobila je novu rekonstruisanu fiskulturnu salu, za šta je Ministarstvo sporta i mladih izdvojilo 29.000 eura.

OŠ Oktoih

Ministar sporta i mladih Nikola Janović kazao je da je ovo još jedan u nizu projekata u kojima Ministarstvo pokazuje da vodi računa o najmlađima i značaju sporta u njihovom obrazovanju i školovanju.

“Djeca u školi provode veliki dio dana. Fiskulturne sale u kojima se odvija nastava iz Fizičkog vaspitanja moraju biti na nivou koji našoj djeci garantuje ugodan i siguran boravak“, kazao je Janović.

Sa svečanosti u OŠ Oktoih

On se osvrnuo na činjenicu da je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, omogućeno da perspektivni sportisti koji su i dobri đaci, budu korisnici Fonda za talente, a takođe i nastavnici fizičkog vaspitanja – mentori, kada je u pitanju školski sport.

“Kao bivši sportista znam koliko je teško uklopiti školske obaveze sa obavezama koje sport svakodnevno podrazumijeva. A naši mladi, perspektivni sportisti pokazuju da je uz dobru organizaciju i iskreno zalaganje i to moguće. Zbog toga smo ponosni na vas, ali i svjesni da vam treba naša podrška koju ćemo vama i vašim mentorima, profesorima fizičkog dati kroz Fond za talente, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete” naglasio je Janović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve