Nedjelja, 1 Oktobra, 2023
Rubrika:

Osnovana Alumni akademija Pravnog fakulteta UCG

Aktivnosti Akademije, kako je navedeno u saopštenju, će se realizovati kroz organizaciju konferencija, seminara, okruglih stolova, ali i realizacijom projekata koji će podsticajno djelovati na aktuelne studente prava i pružiti im priliku za dalju afirmaciju i usavršavanje

Povodom jubileja 50 godina Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) na Fakultetu je osnovana Alumni akademija Pravnog fakulteta UCG čiji je cilj podsticanje profesionalnog povezivanja alumnista koji će zajedničkim naporima nastojati da doprinesu podizanju svijesti o važnosti pravničke profesije u crnogorskom društvu.

Aktivnosti Akademije, kako je navedeno u saopštenju, će se realizovati kroz organizaciju konferencija, seminara, okruglih stolova, ali i realizacijom projekata koji će podsticajno djelovati na aktuelne studente prava i pružiti im priliku za dalju afirmaciju i usavršavanje.

Na osnivačkoj skupštini Alumni akademije govorili su predsjednik Alumni akademije – Nebojša Vučinić, jedan od osnivača Alumni akadamije – advokat Dragan Prelević i predsjedavajuća Osnivačke skupštine Alumni akademije – advokatica Lana Vukmirović Mišić.

Humanitarna izložba Alumni akademije

Jedna od prvih aktivnosti Alumni akademije, kako se navodi,  jeste humanitarna izložba djela crnogorskih akademskih slikara izložena u prostorijama Pravnog fakulteta koja se može posjetiti do 22. decembra 2022. godine, u periodu od 10 do 18h.

“Umjetnička djela istaknutih autora su izložena na prodaju, a značajan procenat od autorskih honorara će biti opredijeljen za humanitarnu svrhu i pomoć J.U. Zavod „Komanski most” Podgorica, ustanovi za smještaj lica sa mentalnom ometenošću, sa umjerenim, težim i teškim smetnjama u intelektualnom razvoju. U tom smislu, skupu se obratila i Neda Vukotić, direktorica JU Zavod „Komanski most””, kazali su sa UCG.

Sa Univerziteta, kako se navodi, zahvalnost duguju autorima djela: Đorđiju Batu BoljevićuMarici Kuznjecov BoljevićSandri Đurbuzović, Dijani LazovićVasu NikčevićuMilutinu ObradovićuAni MatićZdravku DelibašićuJovu PetričevićuDrašku DragašuMariji KapisodiLidiji NikčevićMaji ŠofranacVesni Bošković i Vladimiru Đuranoviću, a naročitu zahvalnost iskazuju autorima koji su odlučili da svoj cjelokupan honorar preusmjere ustanovi „Komanski most”: Suzani PajovićRatku Odaloviću, Željku Reljiću i Marku Markoviću.

Organizacija humanitarne izložbe Alumni akademije organizovana je uz bezrezervnu podršku institucije domaćina – Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, ali i zavidne međuinstitucionalne saradnje koju smo imali sa: Pomorskim muzejem u Kotoru, Turističkom organizacijom Bar, Turističkom organizacijom Podgorica, JU Muzejem u Bijelom Polju, Kulturnim centrom u Mojkovcu i Bibliotekom „Radosav Ljumovic” u Podgorici, koji su besplatno ustupili značajan broj štafelaja potrebnih za izlaganje umjetničkih djela.

“Šira društvena solidarnost, podrška crnogorskoj umjetničkoj sceni, promocija filantropije, sa ciljem snaženja pravne zajednice u Crnoj Gori, glavne su pokretačke ideje za organizovanje događaja i dalji rad novoosnovane Alumni akademije”, poručuju sa UCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve