Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

”OSLOBODIOCI” VRAĆAJU DUG NALOGODAVCIMA: SPC iz budžeta dobila 585 hiljada eura, sve ostale vjerske zajednice manje od 30 hiljada!

To što se za ovu antidržavnu organizaciju izdvajaju ovolika sredstva iz državnog budžeta ne treba da čudi, s obzirom da su na vlasti kleronacionalističke snage koje je takozvana SPC dovela na vlast. Manje je bitno za ''oslobodioce'' što takozvana SPC ne priznaje državu Crnu Goru i postojanje Crnogoraca kao naroda.

Svetosavska sekta, u narodu poznata pod zlokobnim akronimom SPC, debelo je favorizovana od ”oslobodilačke”, klerofašističke vlasti, a u prilog tome idu i podaci o raspodjeli budžetskih sredstava vjerskim zajednicama.

Ministarstvo pravde prošle je godine isplatilo 610.581 euro vjerskim zajednicama, od čega je ubjedljiva većina sredstava pripala takozvanoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Toj parapolitičkoj, subverzivnoj organizaciji koja se predstavlja kao crkva, pripalo je 584.644 eura, piše Portal Analitika.

To se vidi iz izvještaja o radu Ministarstva pravde, objavljenog na njihovoj internet stranici, a sve ostale vjerske zajednice dobile su zbirno manje od 30.000 eura.

Islamska zajednica dobila je 10.187 eura, Crnogorska pravoslavna crkva 5.389 eura, Jevrejska zajednica 6.160, a Eparhija podgoričko-dukljanskoj Pravoslavne crkve Crne Gore 4.200.

Pritom, najveći dio sredstava naminjenjenih SPC otišao u je u svrhu opremanja Amfilohijeve biblioteke u operativnoj bazi ”manastiru Stanjevići”, za šta je iz državnog budžeta isplaćeno gotovo 480.000 eura.

To što se za ovu antidržavnu organizaciju izdvajaju ovolika sredstva iz državnog budžeta ne treba da čudi, s obzirom da su na vlasti kleronacionalističke snage koje je takozvana SPC dovela na vlast. Manje je bitno za ”oslobodioce” što takozvana SPC ne priznaje državu Crnu Goru i postojanje Crnogoraca kao naroda.

Od kad je ova parapolitička organizacija sa jakim vezama u obavještajno-bezbjednosnom sektoru zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve, u puni pogon stavila svoj projekat političkih litija početkom 2020. godine kreirali su dvije uslužne vlade, formirali poslušnu skupštinsku većinu, pobijedili na velikom broju lokalnih izbora, a sada su instalirali i svog čovjeka u kabinet predsjednika Crne Gore.

Novac koji je takozvana SPC dobila iz budžeta je samo neznatni dio sredstava kojim ova organizacija raspolaže. Na nju su ilegalno prepisane stotine nekretnina i kilometri kvadratnih državnog zemljišta, što je ozakonjeno sramnim ”temeljnim ugovorom” potpisanim 3. avgusta prošle godine.

Svetosavska sekta predstavlja glavno subverzivno tijelo preko kojeg zvanični Beograd i nezvanična Moskva sprovode svoje velikodržavne, nacionalističke aktivnosti u državama Regiona. Ova ekstremistička ispostava ”srpskog sveta” se uporno predstavlja kao vjerska organizacija i svoje subverzivne aktivnosti sprovodi krijući se iza laži o ”ugroženim vjerskim slobodama”. Pod najjačim udarom takozvane SPC već decenijama se nalazi Crna Gora koju centrala ove organizacije nastoji da uništi kao suverenu državu i integriše je u granice velikodržavnog projekta ’’srpski svet’’.

O političkom uticaju koje SPC ima i o subverzivnim i kriminalnim radnjama koje se vezuju za ovu organizaciju možete čitati na OVOM LINKU.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
11.04.2023-09:04 09:04

Ako se ikad makne sa vlasti ova kleronacionalistička vlast saznat će se razmjera pljačke para građana za račun ove crkve tuđe države.

Neko tamo
11.04.2023-09:32 09:32

E ovo im je matora licemjerna babuskara krezuba bozena jelusic omogucila da joj se spomenik napravi u Bg

zorz
11.04.2023-13:08 13:08

kleronacionalisticki i fasiticki portal poznatiji u narodu kao “aktuelno” finansiran od strane tajkunske i mafijaske organizacije u narodu poznate kao politcka partija “DPS”.

zorz
11.04.2023-13:09 13:09

Tebi je mozda SPC crkva Srbije , nama vjernicima nje nije. Svakako nije crkva koju vodi raspop i satanista Miras

Krsto
11.04.2023-16:50 16:50

Uzas..Umjesto da placa porez kao u svim normalnim drzavama SPC pljacka drzavu Crnu Goru..Narod jedva sastavlja kar s krajem a jos treba da placa i jaram koji su mu cetnici stavili…