Dragi prijatelji, ovo su teška vremena za nas, za Evropu. Ali ćemo, zajedno, iz ove krize izaći jači. Čuvajte se, poručio je u svom obraćanju šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav.

“>

 

Orav napominje kako smo suočeni sa zdravstvenom krizom kakvu nikada ranije nijesmo doživjeli ptoriv koje se bore sve zemlje Evrope.

“Ali, solidartnost Evropske unije uvijek pobjeđuje, a mi se organizujemo kako bi odgovorili na krizu i pobijedili COVID 19. Nismo zaboravili partnere na Zapadnom Balkanu. Kao što znate, EU je uvijek bila glavni partner i donator Crne Gore. Već smo donirali preko 12 miliona eura za poboljšanje vašeg zdravstvenog sektora. Sada ponovo stojimo zajedno sa vama. Izdvojili smo 3 miliona eura za Crnu Goru, koja će se koristiti za hitne potrebe kao što su nabavka opreme, respiratora, higijenskih proizvoda, i drugih potrebnih stvari za bolnice”, kazao je Orav.

On je istakao da sa Vladom Crne Gore sarađuju na pripremi programa za suočavanje sa posledicama ove krize.

“Dragi prijatelji, siguran sam da ćemo zajedno iz ove krize izaći jači. Budite snažni, budite bezbjedni i ostanite kod kuće. Ostanite doma i pazite se”, poručio je Orav.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve