Viši državni tužilac u Bijelom Polju, Hasan Lukač, podigao je optužnicu protiv Rožajke Safije Klimente (55), koja je 8. aprila u zoru zapalila kuću u kojoj je živjela i u kojoj su izgorjeli njen bivši muž Sulejman Murić (61) i njegova nevjenčana supruga Sedina Mocević (45).

foto: Pobjeda

Klimentu terete za teško ubistvo, a optužnica protiv nje dostavljena je Višem sudu u Bjelom Polju na kontrolu.

Klimenta je uhapšena nekoliko sati nakon što je rožajskoj policiji prijavljeno da je izbio požar u selu Besnik, u kući Sulejmana Murića.

Osumnjičena je nakon zločina pobjegla i odlučila da napusti Rožaje. Policajci su presreli autobus kojim je krenula u Kolašin i stavili joj lisice na ruke. Klimenta je tokom istrage priznala da je podmetnula požar, ali, kako je kazala, nije namjeravala da bilo ko strada.

Ispričala je da je dugo živjela u braku sa Sulejmanom sa kojim je izrodila šestoro djece, koja su sada punoljetna.

Takođe je ispričala da se razvela od supruga 2011, jer ju je neprestano maltretirao i čak je prijavljivan za zlostavljanje.

Do januara ove godine živjela je u kući koju su zajednički gradili, i onda otišla u Bar, da živi kod sina i snahe.

Motiv zbog kojeg je odlučila da podmetne požar bio je to što, kako je kazala, nije mogla da podnese da druga žena „dođe da živi na njenu muku, odvajajući od usta da se izgradi porodični dom“.

Izjavila je da stradalu, nevjenčanu ženu njenog bivšeg supruga nije poznavala niti ju je ikada vidjela.

Opisujući šta je uradila, ispričala je da je pješačila 10 kilometara da bi došla do kuće, te da je prethodno na benzinskoj pumpi u Rožajama kupila dva litra benzina.

Kada je došla do kuće, ušla je kroz prozor od kupatila i u dnevnoj sobi prosula benzin i zapalila. Bivši muž i njegova nevjenčana supruga spavali su u susjednoj sobi.

Kazala je da žali što je epilog bio stradanje dvije osobe, jer, kako je rekla, „bilo kakav da je bio, ipak je bio otac njene djece“.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve