Opštini Bar i potpredsjedniku Radomiru Novaković Cakanu uručene su danas pohvalnica za pomoć i nesebičnu ljubav u obnovi crkve, manastirskog konaka i puta do Manastira Svetog Nikole u crminčkom selu orahovo.

Mitropolit Amfilohije i dobitnici pohvalnica (Foto: Barski portal)

Poslanice je uručio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Poslanice su uručene još i Stevu Novakoviću, odborniku u SO Bar, te Zorici Dabanović iz Bara, Žarku Mašanoviću, Branku Đurišiću i Milivoju Vukmanoviću iz Virpazara.

„U nekim drugim opštinama napadaju Crkvu Božiju i tvrde da skrnavimo kulturno blago Crne Gore, pa je to čak stiglo do Vlade. Nije mnogo razumno, ali šta da radimo. Oni koji su se vaspitali od Broza u duhu Marksa i Engelsa i odrekli Boga i Crkve oni tako razmišljaju i nastavljaju to djelo. Ali daće Bog da se i oni polako vrate izvornoj i pravoj Crnoj Gori i shvate da Crkva Hristova ne pripada jednome narodu već svim zemaljskim narodima“, poručio je mitropolit.

Zahvaljujući Radomiru i Stevu Novakoviću prije dvije godine riješen je i problem vodosnabdijevanja ovog manastira koji je sagrađen u 10. vijeku.

Mještani Crmnice i predstavnici Pravoslavne crkvene opštine crmničke kazali su da su Novakovići nesebično pomogli kupovinu pumpe i bazena za vodu, što je od ogromnog značaja za manastirski kompleks.

Njih dvojica su zajedno sa mještanima Crmnice pomogli i da se put kroz Orahovo proširi, a potom i njegovo nasipanje, što je sve prethodilo asfaltiranju koje je finasirala Opština Bar.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve