Opština Tivat formirala je Viber grupu „Opština TIVAT – Community“, koja je za kratko vrijeme postigla značajan uspjeh pa informacije lokalne uprave ovim putem prati 4.500 članova.

Informacije koje se dijele sa pratiocima su kratke i koncizne odnose se primarno na epidemiološku situaciju, aktivnosti gradskih službi i organa, akcije građana.

Iz opštine kažu da članovi zajednice među prvima dobijaju i informacije o mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), Vlade Crne Gore i Insistuta za javno zdravlje.

“Smatramo važnim da među pravovremeno plasiramo informacije o mjerama koje se donose u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, kako bi građani Tivta na vrijeme i što kvalitetnije bili informisani o značaju ovih aktivnosti. Zahvaljujemo građanima na velikom povjerenju i članstvu”, navode iz opštine.

Putem viber zajednice do sada je primljeno i odogovoreno na 136 poruka, upita i molbi građana.

“Imajući u vidu da se, usljed razvoja epidemije, Crna Gora od polovine marta nalazi u novoj, rizičnijoj i zahtjevnijoj fazi, Opština Tivat je od 15. marta sve svoje kanale komunikacije sa građanima – veb-sajt, Fejsbuk, Instagram i Twitter, stavila u funkciju informisanja o epidemiološkoj situaciji”, podsjetili su iz Opštine Tivat.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve