Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Opština Nikšić: Naređeno da uklone cerade sa likom Amfilohija

Navodi se da su slike postavljene bez odobrenja nadležnog organa, te da će prema počiniocima biti preduzete i prekršajne mjere

Osobama, koje su na fasadama stambenih zgrada u Nikšiću postavile ceradu sa likom pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog SPC Amfilohija, naređeno je da ih uklone, kazala je za TVCG sekretarka Sekretarijata za inspekcijski nalog Bojana Vuković.

Navodi da su slike postavljene bez odobrenja nadležnog organa, te da će prema počiniocima biti preduzete i prekršajne mjere.

“Od strane komunalnog inspektora sekretarijata za inspekcijski nadzor, izvršena je inspekcijska kontrola i tom prilikom je utvrđeno da se na dvije lokacije na fasadama zgrada nalazi slika pokojnog Amfilohija. Slike su postavljene bez odobrenja nadležnog organa lokalne uprave s tim u vezi preduzete su mjere u skladu sa zakonom o održavanju stambenihg zgrada i naloženo je odgovornim licima uklanjanjne pomenutih slika. Takođe biće preduzete i prekršajne mjere prema počiniocima pomenutih prekršaja. Nakon ponovne kontrole donijeće se konačna odluka, odnosno nakon izvršene inspekcijske kotnrole utvrdiće se da li su odgovorna lica postupila po nalogu komunalnog inspektora, te ako nijesu usljediće odluka odnosno uklanjanje od strane nadležnih službi”, zaključila je Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve