Utorak, 3 Oktobra, 2023
Rubrika:

Opština Nikšić: Koncert Sergeja Ćetkovića odložen zbog crnogorskih nacista i polusvijeta

Opština Nikšič tvrdi da su se slične aktivnosti ove ekstremističke i mržnjom ostrašćene grupe pokušale sprovesti i prilikom ''gostovanja najvećeg živog pjesnika sa ovih prostora Matije Bećkovića zimus u Nikšiću ali se Bećković nije pokolebao''

Iz Opštine Nikšić na čijem čelu je Marko Kovačević danas je zvanično saopšteno da je koncert Sergeja Ćetkovića, koji je bio planiran za 13. jul, otkazan zbog, kako tvrde, uvreda i prijetnji koje je dobio na društvenim mrežama od crnogorskih nacista i polisvijeta.

“Kako smo neformalno obavješteni, naš popularni pjevač pretrpio je niz uvreda i prijetnji na društvenim mrežama od strane struktura koje su prošle nedelje protestvovale pred Vladom Crne Gore i takođe psovale i napadale radnike Željezare. Taj polusvijet je u svojoj mržnji otišao toliko daleko da je pjevaču zamjerio što se preko svoje zvanične instagram stranice oprostio od pokojnog mitropolita Amfilohija kada se ovaj upokojio”, navodi se u saopštenju Opštine Nikšić dostavljenog medijima.

Oni tvrde da su se slične aktivnosti ove ekstremističke i mržnjom ostrašćene grupe pokušale sprovesti i prilikom “gostovanja najvećeg živog pjesnika sa ovih prostora Matije Bećkovića zimus u Nikšiću ali se Bećković nije pokolebao”.

Ovakav odnos prema umjetnicima imali su, kažu iz nikšićke Opštine, još samo nacisti u Hitlerovoj Njemačkoj “i prava je sreća da su ove strukture daleko od uzimanja bilo kakve vlasti u Crnoj Gori”.

“Mi smo kao Opština mogli angažovati zamjene i bilo je estradnih umjetnika kojima nije bio problem da pjevaju i suoče se sa uvredama i prijetnjama pomenutog polusvijeta ali mi nismo željeli da izlažemo ni njih ni građane novim neprijatnostima niti da naš veliki praznik pretvaramo u nadgornjavanje sa crnogorskim nacistima”, stoji saopštenju.

Zato, kažu, koncerta neće biti, a u Opštini su odlučili da ne angažuju drugog muzičara, ističući da će honorar koji je bio predviđen za njegovo gostovanje uplatiti za liječenje Nikšićanina Boža Janjuševića.

“Na taj način žele da pošalju poruku da su, kako kažu, prije svega pozvani da budu ljudi kako je to govorio naš patrijarh Pavle. To ne znači da ćemo zaboraviti uvrede koje su crnogorski nacisti uputili radnicima Željezare prije neki dan u Podgorici, prijetnje Sergeju Ćetkoviću samo zato što je trebalo da pjeva građanima Nikšića, kamenovanje autobusa sa našom djecom na Cetinju. Dobro pamtimo čitav taj odnos i bićemo spremni da spriječimo da takva postupanja postanu pravilo”, zaključuje se u saopštenju Opštine Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
11.07.2022-11:07 11:07

Zamislite cetnik..sa subarom..naziva crnogorce..patriote..nacistima..Mrs fukaro cetnicka!

COL
11.07.2022-11:29 11:29

Ono kad polusvet i četnjici nekome kažu da su nacisti i polusvijet. Putinovci isto za branioce Ukrajne kažu da su nacisti…