Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

Opština Nikšić izdvaja 40.000 eura za žensko preduzetništvo

Predsjednik opštine Nikšić Milutin Simović je najavio da ta opština pokreće program podrške ženskom preduzetništvu, kojim će se u budžetu za iduću godinu obezbijediti 40.000 eura za dodjelu bespovratnih grantova

Predsjednik opštine Nikšić Milutin Simović je najavio da ta opština pokreće program podrške ženskom preduzetništvu, kojim će se u budžetu za iduću godinu obezbijediti 40.000 eura za dodjelu bespovratnih grantova.

Preduzetnice su uz niz sugestija i predloga, zahvalile predsjedniku Simoviću na organizaciji ovog događaja, kao i najavi podrške ženskom preduzetništvu, ističući da se jedino zajedno, odgovorno i posvećeno može odgovoriti svim izazovima koje nosi poslovni ambijent, posebno u ovom vremenu.

“U slavnoj istoriji Nikšića i Crne Gore naše heroine vjekovima su bile stub domaćinstva, čuvale ga i održ brojni primjeri Crnogorki koje su rame uz rame i ratovale sa muškarcima”, istakao je Simović i dodao da su brojni primjeri Crnogorki koje su rame uz rame i ratovale sa muškarcima.

Sastanku su u ime Opštine prisustvovale i potpredsjednica Sonja Nikčević, Radinka Mijušković iz Službe za saradnju, poslove predsjednika i informisanje i Gordana Čolaković iz Sekretarijata za finasije, razvoj i preduzetništvo.

“Tako i danas, u 21. vijeku, kada se ključne “borbe” vode na tržištu, u surovoj globalnoj ekonomiji, naše dame moraju biti važan stub razvoja naše ekonomije i ukupnog napretka, naglasio je Simović i istakao da biznis i preduzetništvo ne smiju biti i nijesu rezervisani za muški dio populacije.

On je ukazao da inovativnim i podsticajnim mjerama, sa lokalnog nivoa, žele da žene budu podstaknute, motivisane, da pokreću biznise i preduzetničke aktivnosti-

“Da stvaraju nove vrijednosti, nove proizvode i usluge, i da se samostalno ostvaruju u biznisu”, zaključio je Simović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve