Predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović i izvršni direktor CEDIS-a Zoran Đukanović, potpisali su dans Ugovor o zamjeni nekretnina sa novčanom naknadom između Opštine Kotor i CEDIS-a u iznosu od 446.555 eura.

foto Opština Kotor

“Opština Kotor i CEDIS su u prethodnom periodu iskazali obostranu zainteresovanost, a koja je posebno intenzivirana nakon što je Opština Kotor postala vlasnik nepokretnosti u Privrednoj zoni koje je prethodno stekla, odnosno kupila od Jugopetrola ad Podgorica, da obave razmjenu nepokretnosti koje se nalaze evidentirane u KO Privredna zona, a koje su u vlasništvu Opštine Kotor i nepokretnosti u vlasništvu
CEDIS-a koje su evidentirane u KO Kotor I (lokalitet u Tabačini),” saopšteno je iz kotoske Opštine.

Opština Kotor i CEDIS su se saglasili da obave razmjenu nepokretnosti, a razlika između procijenjenih vrijednosti nepokretnosti u ukupnom iznosu od 446.555 eura CEDIS će uplatiti na račun Opštine Kotor.

“Po ko zna koji put smo dokazali da, iako se tako čini, Kotor COVID19 nije potpuno zaustavio. Ovo je značajan projekat za našu Opštinu, ali i za CEDIS”, istakao je Aprcović.

On je dodao i da će u narednih 15 dana biti usvojen PUP i da će to stvoriti neophodne preduslove da se na tom dijelu prostora radi polivalentni kulturni centar.

“Zajedno sa budućim vertikalnim transportom koji treba sve turiste koji posjete Kotor da prevozi do San Đovanija i potpuno drugačiji koncept Tabačine  kako bi se rasteretio saobraćajne gužve ovaj dio grada, CEDIS će biti prebačen u kvalitetniji prostor u Industrijskoj zoni. Tamo će biti napravljen Centar koji će obuhvatati kompletnu regiju. Stvorićemo uslove kako bi CEDIS mogao što kvalitetnije odgovoriti svim onim zadacima koji su u njihovoj nadležnosti”, zaključio je Aprcović

Đukanović je takođe izrazio zadovoljstvo potpisanim Ugovorom.

“Formiramo Operativno-tehnički centar u Industrijskoj zoni za Kotor, cijeli Bokokotorski zaliv kao i za opštinu Budva. Radi se o novoj koncepciji u stvaranju logističkih centara i centara u ljudstvu CEDIS-a”, kazao je Đukanović.

Ralizacija ovog projekta predstavlja dobitak ne samo za građane Kotora, već i za potrošače električne energije u cijelom regionu, jer će imati sigurno kvalitetniju i sigurniju uslugu od strane CEDIS-a.

Potpisivanju su prisustvovali i potpredsjednici Sonja Seferović i Nenad Vukadinović, kao i sekretar Sekretarijata za imovinsko pravne poslove Davor Magud.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve