Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

Opština Budva: Liješević nastavlja da dezavuiše javnost

Iz Opštine su kazali kako je očigledno da Liješević i dalje ne može da prihvati činjenicu da je razriješena u skladu sa zakonom i po proceduri koja je propisana aktima organizacije

Razriješena direktorica Turističke organizacije Opštine Budva (TOB) Maja Liješević nastavlja da dezavuiše javnost plasirajući neistine o događajima u toj organizaciji, saopštili su iz Opštine Budva navodeći da su oni osnivač te da je TO u vlasništvu svih građana a ne partije ili pojedinca koji žele da sačuvaju svoje interese.

Liješević već duže spori odluke Skupštine TO na kojoj je razriješena a danas je saopštila da predsjednik te opštine Marko Carević i njegovi saradnici nastavljaju da protivpravno djeluju i na sve načine pokušavaju da ,,otmu’’ TO Budva. Ona je pozvala institucije da ne budi “nijemi posmatrači” i da se uključe u rješavanju ovog pitanja.

Iz Opštine su kazali kako je očigledno da Liješević i dalje ne može da prihvati činjenicu da je razriješena u skladu sa zakonom i po proceduri koja je propisana aktima organizacije.

-U krajnjem to je potvrdilo Ministarstvo ekonomskog razvoja i to dopisom broj 018-330/21-9131/6 od 24.11.2021. godine u kojem se konstatuje da je u prethodnom periodu dok je dotična obavljala funkciju direktorice učinjeno niz nepravilnosti koje su proizvele nezakonito postupanje kao i od strane izvršnog odbora koji nije u zakonskom roku raspisao izbore za članove skupštine- naveli su iz opštine.

Dodaju da je mandat prethodnom sazivu skupštine TO, izvršnom i nadzornom odboru istekao u aprilu 2021. godine jasno je da je postojala zakonska obaveza da se konstituiše novi saziv.

-Resorno ministarstvo je u konačnom, dopisom koji potpisuje lično ministar a koji je dostavljen predsjedniku opštine koji je po sili zakona predsjednik skupštine turističke organizacije, jasno i nedvosmisleno ukazalo da ministarstvo nije odgovorno za propuste u radu i nije nadležno da meritorno odlučuje jer je to nadležnost suda. Ono što predstavlja krovni stav u odnosu na sva sporna pitanja jeste da je ministarstvo zauzelo stav da je funkcionisanje TOB-a imperativno u odnosu na sva sporna pitanja koja su nastala u prethodnom periodu te da je iz tog razloga neophodno uspostaviti redovan i nesmetan rad TOB-e koji je od posebnog značaja za sveukupni turistički potencijal i promet Crne Gore- navodi se u saopštenju.

Jasno je, dodaju iz opštine, da je konačno mišljenje Ministarstva koje je u potpunosti sačinjeno u skladu sa zakonom i nadležnostima izazvalo ogromnu nervozu kod razriješene direktorice i političke strukture za koju javno kaže da nije njihov član a vidimo da je podržavaju u pokušajima da obmane javnost.

-Imenovanje i razrešenje sa javne funkcije je u civilizvonaom svijetu normalna stvar koja se često dešava ali vidimo da je neke u Crnoj Gori zahvatio sindrom držanja za funkciju pod svaku cijenu pa čak i ako je to nezakonito. Svakodnevnim nezakonitim upadima razriješene direktorice u kancelarije TOB-a, podnošenje lažnih krivičnih prijava kao i netačnim i zluradim saopštenjima ista vrši opstrukciju u radu i funkcionisanju TOB-a zbog čega ulazi u zonu krivične i materijalne odgovornosti- naveli su iz opštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve