Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Opština Berane podržala ideju za snimanje filma-Vasojevići najveće srpsko pleme Nemanjića soj

Predsjednik Opštine Berane smatra da će film na najbolji način promovisati Vasojevički kraj, duhovne i prirodne ljepote koje posjeduje

Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac primio je danas delegaciju na čelu sa prof. dr Milijom Zečevićem, počasnim članom Udruženja Vasojevića i dr Lukom Kastratovićem, predsjednikom Udruženja a povodom predstavljanja ideje i dinamičkog plana za snimanje filma ,,Vasojevići najveće srpsko pleme Nemanjića soj“- prirodne i duhovne ljepote.

Zečević je, kako se navodi na sajtu opštine, kazao da se članovi Udruženja vode idejom da se kroz umjetnički dugometražni dokumentarni film predstave duhovne i prirodne ljepote Vasojevićkog kraja, sa svim potencijalima koje posjeduje, i na taj način promovišu sve blagodeti i ljepote četiri Opštine Berana, Andrijevice, Plava (Murino), Kolašina (Mateševo) i grada Podgorice (Lijeva Rijeka).

Kako je istakao, sredstva za pripremu i snimanje filma su obezbijeđena, a od Opštine Berane i Lokalne turističke organizacije Berana očekuju podršku u realizaciji aktivnosti na snimanju i logistiku.

Bogavac je naveo da će Opština Berane pomoći u aktivnostima snimanja filma, sa svim raspoloživim kapacitetima.

Smatra da će film na najbolji način promovisati Vasojevički kraj, duhovne i prirodne ljepote koje posjeduje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mirko
09.07.2021-10:41 10:41

a ne Daj Bože da urade haplogen, poklopio bi im se gen sa Albancima više nego sa bilo kim. E nesretnici. Pa pogledajte prvi film ikad snimljen, zaveden pod slovom A u beogradskoj arhivi: Andrijevica. Ljudi nose albanski fes, žene u nošnji koja je albanska… Šta čine kompleksi…

borko
09.07.2021-11:23 11:23

Interesantno je znati da u srpskom svetu uopšte nema plemena tako da Vasojevići mogu samo biti ,,jedino” srpsko pleme…