Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Opština Bar: Uklanjaju se reklame sa betonskih zidova duž Jadranske magistrale; Predviđene sankcije za svako buduće oslikavanje

''Time je, između ostalog, narušavana djelotvornost vertikalne i horizontalne signalizacije duž kolovoza, što je takođe doprinosilo povećanju rizika od saobraćajnih nesreća usljed potencijalne dekoncentracije učesnika u saobraćaju''

Opština Bar i preduzeće “Komunalne djelatnosti” DOO započeli su aktivnosti na uklanjanju reklama sa betonskih zidova duž Jadranske magistrale, koje su godinama unazad bile postavljane proizvoljno i mimo zakonskih pravila, saopšteno je iz te opštine.
“Time je, između ostalog, narušavana djelotvornost vertikalne i horizontalne signalizacije duž kolovoza, što je takođe doprinosilo povećanju rizika od saobraćajnih nesreća usljed potencijalne dekoncentracije učesnika u saobraćaju. Ove reklame su značajno degradirale izgled i pejzažno okruženje trase koja je jedna od najprometnijih u državi, posebno u toku ljetnje turističke sezone”, ističe se u saopštenju.
Do sada je uređeno više od 250 kvadratnih metara površine samih zidova na putnom pravcu ka barskom naselju Čeluga, a iste aktivnosti će biti realizovane i tokom narednih dana.
Ovom prilikom apelujemo na sve da, zajedničkim odgovornim ponašanjem,  nastojimo očuvati funkcionalnost i svrsishodnost imovine, a svako buduće oslikavanje reklama na zidovima biće oštro sankcionisano.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve