Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Opasnom bakterijom inficirano više pacijenata na Ortopediji Kliničkog centra

Zašto izostaje reakcija odgovornih u Kliničkom centru i Ortopediji zbog ovog slučaja nije poznato i zaista je neobjašnjivo

Na Ortopediji u Kliničkom centru više pacijenata infcirano je opasnom bakterijom klostridijom, saznaje CdM. Rodbina pacijenata koji su hospitalizovani na ovom Odjeljenju je zabrinuta, i kako kažu CdM uznemirena.

Da situcija bude još dramatičnija, na Ortopediji se nalaze i tri kovid pozitivna pacijenta.

Klostridiju je, kako CdM saznaje, konstatovao Institut za javno zdravlje.

Od početka oktobra, kako CdM saznaje od izvora u Institutu za javno zdravlje, klostridiju je imalo desetak pacijenata, ali se Klinički centar javno ne oglašava po ovom pitanju. Niko ne preuzima odgovornost, a situacija je zabrinjavajuća.

Rodbina pacijenata koja se obratila CdM-u kaže da rukovodstvo Ortopedije mora da preduzme hitno mjere i odgovornost za sve što se događa.

Zašto izostaje reakcija odgovornih u Kliničkom centru i Ortopediji zbog ovog slučaja nije poznato i zaista je neobjašnjivo.

Klostridija je bakterija koja izaziva tešku infekciju debelog crijeva. Simptomi mogu varirati od dijareje do oštećenja debelog crijeva koje može biti opasno po život. Ova opasna bakterija često se naziva i bolnička bakterija.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve