Petak, 31 Marta, 2023
Rubrika:

Online upis budućih đaka prvaka od 18. maja, testiranje od 1. juna

Na sajtu www.upisi,edu.me roditelji će popunjavati osnovne infomacije o djetetu, ali i zakazati termin za testiranje budućeg đaka prvaka kod pedagoga ili psihologa škole

U osnovnim školama u Crnoj Gori u toku je onlajn obuka Komisija za upis djece u prvi razred osnovne škole, koji će početi 18. maja. Komisiju čine pedagoško-psihološka služba škole, IT koordinator, sekretar, direktor i po jedan vaspitač i učitelj.

Ministarstvo prosvjete je zbog novonastale situacije sa koronavirusom omogućilo prijavljivanje budućih prvaka elektronskim putem. Roditelji koji nisu u mogućnosti da upis obave onlajn, moći će to da urade neposredno u školi.

Na sajtu www.upisi,edu.me roditelji će popunjavati osnovne infomacije o djetetu, ali i zakazati termin za testiranje budućeg đaka prvaka kod pedagoga ili psihologa škole.

Testiranje će početi 1. juna. Roditelji će u zakazano vrijeme dovoditi djecu u školu, koje prema instrukcijama Instituta za javno zdravlje, djeca treba da nosi masku, kao i oni koji ga testiraju. Roditelji sa sobom u školu nose izvod iz matične knjige rođenih i izvještaj pedijatra o spremnosti djeteta za polazak u školu.

Iz pedagoško-psihološke službe Osnovne škole „Blažo Jokov Orlandić“ poručuju roditeljima da djeci jednostavno objasne zbog čega treba da nose maske na licu i najave mu da će je nositi pedagog i psiholog, iz istih razloga.

Savjetuju im i da sa djetetom razgovaraju, da mu objasne gdje i zbog čega ide, da ga ne plaše školom, da njeguju pozitivan stav o polasku u školu, učenju i sticanju novih znanja kao i vještina u druženju s vršnjacima.

„Znamo da ste i vi i vaše dijete uzbuđeni i srećni. Polazak djeteta u školu predstavlja važan događaj u životu svake porodice. Djeca vas sigurno obasipaju pitanjima o tome kako izgleda školski život, pogotovo ona koja nemaju starijeg brata ili sestru”, kazali su oni.

Objašnjavaju i da nije potrebna nikakva priprema djeteta za školu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve