Uprkos svim izazovima i ograničenjima koja su došli sa virusom korona, već četvrtu sedmicu na Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore nastava se uspješno realizuje onlajn, kazao je dekan Muzičke akademije Bojan Martinović.

foto: ucg.ac.me

“Nastava se realizuje putem aplikacija Zoom, Google Duo, Skype, dok se nastavni materijali, zadaci, literatura distribuira studentima putem mejlova, sajta, ali i zvaničnih stranica na društvenim mrežama. Ovih dana ćemo predložiti i način polaganja kolokvijuma”, najavljuje dekan.

Prema njegovim riječima, svi profesori na Muzičkoj akademiji su, bez razlike, odgovorno pristupili rješavanju ove situacije i potrudili se da već u prvoj sedmici sami, u okviru svojih znanja o tehnologijama, na najbolji način odgovore izazovima koji su nas sačekali.

“Nastava na Muzičkoj akademiji u jednom dijelu jeste jako specifična i interaktivna, pa je bilo nužno pronaći platformu koja nema kašnjenje slike i zvuka, te aplikaciju koja ima kvalitetan zvuk. Uz pomenute aplikacije, studenti koriste i alate kojima prave zvučne zapise svojih interpretacija i programa, koji su predmet naših analiza.

Razmjenjujemo iskustva među sobom ali i sa kolegama iz regiona. Naše kolege u Italiji još od februara izvode onlajn nastavu. I pored činjenice, da su neki konzervatorijumi sami razvili tehnologije i sisteme koji omogućuju najkvalitetniji prenos zvuka, u ovom momentu koriste aplikacije koje su dostupne i ostatku Evrope. Na kraju krajeva oslanjamo se na kreativnost i studenata i profesora”, kazao je dekan Martinović.

Onlajn nastava akademije se na Muzičkoj akademiji izvodi po ustaljenom rasporedu koji je važio i u redovnim prilikama, a u toku je i izrada prijedloga dva modela provjere znanja i angažovanja studenata tokom dosadašnjeg perioda.

“Budući da za instrumente to predstavlja izvođenje koncertnog programa, studenti će putem neke od aplikacija dostavljati svoje nemontirane video materijale na osnovu kojih ćemo moći da sagledamo okolnosti. Za teorijske predmete koristićemo takođe neku od navedenih aplikacija”, kazao je Martinović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve