Petak, 27 Maja, 2022
Rubrika:

Oglasio se učesnik incidenta sa policijom: Šta je uhapšeni suvlasnik podgoričkog lokala rekao o napadu na policajce

''Dok me, držeći cijelo vrijeme za ruku, drugi policajac odvlači ka vozilu, isti je ne odustajući nastavio da me udara zatvorenom šakom s leđa. Istina je da su u takvom batinjanju, moji prijatelji i gosti afektivno pokušali da ga spriječe u tome''

Suvlasnik podgoričkog lokala Milija Vlahović (39), koji je sa još dvojicom sugrađana, uhapšen zbog napada na policajce u Podgorici prije par noći, ispričao je svoju verziju događaja.

Njegovo saopštenje prenosimo integralno.

U petak, 02. jula 2021. nastupao je Nenad Knežević Knez u atmosferi koja ničim nije slutila da može do incidenta doći. Provjerom nivoa buke u lokalu, Komunalna policija je oko 21.33h konstatovala malo odstupanje na skali decibela i muzika je utišana. U toj posjeti, službena lica su napravila zapisnik, sa kojim smo se usaglasili, i sve se završilo na najkulturniji i najprofesionalniji način.

Oko 23.15 časova u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta zaustavilo se vozilo POLICIJA, a za njim i KOMUNALNA POLICIJA. Kao suvlasnik objekta, prišao sam policajcima, najljubaznije im nazvavši “dobro veče”, ali je povišeni ton policajca sa imperativom “GASI MUZIKU” mogao nagovijesti suštinsku namjeru.

Budući da su istog dana objavljene nove mjere u cilju zaštite od Koronavirusa, pitao sam nije li dozvoljen muzički program do 00.00, na što je komunalna policajka pojasnila da mjera stupa na snagu od ponoći. Bez pogovora, drugi suvlasnik je istog trena obavijestio muzičare da prekinu nastup, dok sam ja bez komunikacije ostao u njihovom društvu.

Kao odrastao i vrlo lijepo odgojen čovjek, koji u istom sistemu vrijednosti I uvažavanja vaspitava svoje dijete, sasvim mahinalno sam stavio palac ruke u prednje džepove, bez namjere da uvrijedim prisutne službenike. “Ko kavgu traži, taj je i napravi”, reklo bi se, pa je ta nesmotrenost inicirala policajca i cijeli dalji tok događaja. Najprostačkijim, drskim i diskreditujućim tonom uzviknuo je “vadi te ruke iz džepova”, na što sam zatečen uzvratio prilično tiho “zašto”. Dok sam stajao mirno sa već rukama uz tijelo, nastupila je salva uvreda i demonstrirajuće agresije. Uz viku, zatražili su mi identifikacioni dokument i ja sam zamolio da odem na tri (3) metra odatle, pokazujući rukom do svog auta, gdje su sva moja lična dokumenta. Na to je uslijedilo hapšenje nalik onim filmskim- kolumbijskim narko dilerima, odgovornim za najgora nehumana djela.

Svjedočeći takvoj sceni postupanja i privođenja između dva policajca, moja sestra, zatečeni prijatelji i gosti lokala pritrčali su da pitaju na temelju čega sam lišen slobode. U potpunom odsustvu profesionalizma, etike i izrazite banalnosti, pripadnici UP su u verbalnom sukobu krenuli da hapse i nekoliko mojih prijatelja.

U službenom autu, posmatrajaći sve to, zamolio sam policajca koji je bio sa mnom da uzmem dokumenta iz kola i još jednom pokušam da mirno riješimo cijeli nastali haos. Izašao sam iz kola i nekoliko poznanika me udaljilo očekujući da se, nekim čudom valjda, cijela ta sumanuta situacija nastala ni iz čega, konačno okonča mirom i zakonitim konsenkvencama. Uslijedio je novi talas nasrtaja kada me je ugledao policajac- isti onaj s početka večeri koji je došao da napravi incident i uspio u tome do kraja.

Uznemiren prisustvom i plačom moje sestre, verbalno sam reagovao protestujući na njegovo ophođenje, bez fizičkog kontakta.
U tom trenutku, dok mi je prilazio navedeni policajac, sa druge strane me njegov kolega uhvatio za ruku, a on zadao udarce zatvorenom pesnicom bez pruženog otpora (na snimku se čuje moja sestra „ne udaraj ga“).

Dok me, držeći cijelo vrijeme za ruku, drugi policajac odvlači ka vozilu, isti je ne odustajući nastavio da me udara zatvorenom šakom s leđa. Istina je da su u takvom batinjanju, moji prijatelji i gosti afektivno pokušali da ga spriječe u tome.

Dakle, u izvrnutom izvještavanju medija i senzacionalističkim naslovima da je napadnut policajac u vršenju dužnosti, jedina je istina da su prisutni pokušali da policajca zaustave u vršenju nezakonite represije i batinanja zbog čega je obrgljen od strane nekoliko momaka.

To ga nadalje nije spriječilo da glavom udara jednog od njih, bez da mu je ovaj uzvratio na bilo koji način. Jedan od njih rukom je amortizovao udarce glavom, što se na snimku jasno vidi, iako su komentari na društvenim mrežama to označili kao čupanje kose pripadnika policije – što je flagrantna neistina.

Nezasitost razjarenog službenika nije prestala ni nakon što se udarani prijatelj mirnim hodom, već onesposobljen suzavcem i bez upotrebe fizičke moći, vratio na terasu lokala. Udarci rukama i nogama s leđa dobijaju epilog na način što ga uz upotrebu „lisica“, šutirajući iventar uvodi u „maricu“ i vrši torturu nad njim do prostorija CB.

Napominjem da su se u CB svi dežurni inspektori, komandiri i policajci, vidjevši o čemu se radi, da smo svi primjerni i uzorni građani Podgorice i Crne Gore, narodski rečeno “momci bez greške,, koji nemaju ni prekršajnu prijavu, a kamo li za teža i nasilnička djela, a očigledno znajući za ranije ,,ispade,, obijesnog kolege, krajnje se kulturno, ljudski i nadasve profesionalno odnosili prema nama!

Zbog medijskih natpisa i linču na društvenim mrežama na temelju polu i/ili cjelokupne plasirane neistine, kojem smo izloženi i kvalifikovani kao “kriminalci, narkomani, nasilnici” ispolitizovanih spinova “ove i one strane”, želim da sa punom odgovornošću saopštim da su svi učesnici događaja ljudi sa ličnim i profesionalnim kredibilitetom, dostojni i poželjni u svakom razvijenom i civilizovanom društvu.

Moj prijatelj i ja smo uprkos cjeloživotnoj ispravnosti, smjernosti, čak i humanitarnom angažmanu, zavrijedili krivične postupke, pri čemu je moj za napad na službeno lice, do kojeg nije ni došlo. Šta ćemo sa službenicima Uprave policije koji nijesu dostojni obavljanja časne i zahtjevne dužnosti koja im je dopala!?

Pošto smo mi te noći testirani na prisustvo alkohola u krvi, od čega je večina imala NULA (0) promila, pitamo se ko je testirao neobuzdanog policajca na prisustvo narkotika i alkohola!

Želim da vjerujem da su vremena represije, batinjanja i “prekoračenja” isfrustriranih policajaca davno prošla i da ovo društvo ima institucionalne i normativne kapaciteta da se izbori sa tim.

Znajući da živimo u demokratskoj i građanskoj državi Crnoj Gori, želim da vjerujem u institucije sistema i objektivnost javnosti, te da će sudski postupak zadovoljite sve postulate prvednosti i pravičnosti kao i ustavom zagarantovano pravo na bebjednost svakog od nas.

Najnovije

Pronađeno tijelo nestalog ribara

Nakon višednevne opsežne pretrage podvodnog akvatorijuma risanskog zaliva ronioci su danas uspjeli da pronađu i izvuku tijelo nestalog ribara, saopštio je Anteni M Danilo...

IJZ: Jedna osoba preminula, 76 novooboljelih

U prethodna 24 sata od posljedica koronavirusa preminula je jedna osoba. Registrovano je 76 novooboljelih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje IJZ. Oporavilo se još...

Klemen Turpan sudi finale Liga šampiona

Real Madrid i Liverpul se sjutra od 21 sat u Parizu bore za titulu prvaka Evrope, a Uefa je danas objavila i ime sudije...

Poslanik Branko Radulović tvrdi: Pokušali su atentat na mene, sve sam prijavio!

Poslanik Demokratskog fronta Branko Radulović tvrdi da je prije 10-15 dana pokušan atentat na njega, kao prije pet godina. “Da li sam vam se se obratio-ne. Da...

Stanislava Bošković izabrana za predsjednicu Alijanse žena u Danilovgradu

Nedavno konstituisan Opštinski odbor Alijanse žena DPS Danilovgrad je održao sjednicu na kojoj je izabrano rukovodstvo ovog partijskog organa, saopšteno je iz te partije. Za...

Najčitanije

Povezano

Abazović: Volio bih da Podgorica dobije moderan stadion

Fudbalska infrastruktura jedan je od najvećih problema u našoj zemlji, a premijer Dritan Abazović nada se da će se situacija popraviti u budućnosti. Prvi čovjek...

Završni turnir manifestacije Basket u mom kvartu na terenu u Njegoševom parku

Manifestacija ,,Basket u mom kvartu” imaće svoj završni čin u subotu na kultnom terenu podgoričkih ,,igara pod obručima” u Njegoševom parku, sa početkom u...

Manifestacija Svi plešemo na više lokacija u Podgorici

Glavni grad i Turistička organizacija Podgorice predstojećeg vikenda, 27. 28. i 29. maja, organizuju manifestaciju “Svi plešemo” na više lokacija u gradu, saopštili su...

Udes kod Sportskog centra Morača, oboren motociklista

Jedna osoba povrijeđena je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 15.15 sati u Podgorici, na raskrsnici kod Sportskog centra Morača, saopšteno je iz...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve