Oglasili se osuđeni Mandić i Knežević: Spremni smo da se borimo i položimo glave(VIDEO)

"Želim da poručim srpskom narodu- Glavu gore. Sve ovo smo već najavljivali. Samo je došlo do jedne male izmjere. Braća Đukanović su htjela da nas danas uhapse. Ovo je prevršilo svaku mjeru, kada se pročita obrazloženje gospođe sudije, vidi se da se samo popunjavaju rupe iz optužnice koju je saopštio Katnić . Sudsko vijeće je desna ruka Tužilaštva", naveo je jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da je očekivao ovakvu presudu, ali jasno poručuje da na hapšenje ne pristaje.

“Želim da poručim srpskom narodu- Glavu gore. Sve ovo smo već najavljivali. Samo je došlo do jedne male izmjere. Braća Đukanović su htjela da nas danas uhapse. Ovo je prevršilo svaku mjeru, kada se pročita obrazloženje gospođe sudije, vidi se da se samo popunjavaju rupe iz optužnice koju je saopštio Katnić . Sudsko vijeće je desna ruka Tužilaštva”, naveo je jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić.

Mandić je kazao i da su već ranije kazali da će biti spremni da brane čast tako što će ugroziti živote onima koji pokušaju to.

“Mi ćemo da izdržimo, da se borimo, imamo jasne namjere, da prenosimo poruku onima koji se bore protiv srpskog naroda, da oni više nisu naši politički protivnici, nisu protivnici ni samo srpskog naroda, oni su naši krvnici. Mi smo spremni da se u odnosu na krvnike odnosimo kako su se odnosili naši preci. Spremni smo da se borimo protiv njih, spremni smo da založimo glavu, nećemo pristati da nas ponize. Ovo je prelomni dan u Crnoj Gori”, dodao je Mandić.

On je pozvao Vladu Srbije da prekine komunikaciju sa predsjednikom Milom Đukanovićem.

Na pitanje koji su im naredni planovi, Mandić je naveo da su imali razrađen model djelovanja u slučaju da danas budu uhapšeni, ali pošto nisu, dalje pravne korake će preuzeti njihovi advokati, a rukovodstvo ovog političkog saveza će o cijelom slučaju raspravljati večeras na sastanku.

“>

“Javljali su nam se dobrovoljci koji su kazali da su spremni svašta da urade za nas. Ja sam ih zahvalio i kazao da ne treba ništa”, istakao je Mandić.

Jedan od lidera DF-a, Milan Knežević je ponovio da se presuda odavno nalazila u fioci, a ukoliko se desi nešto njemu, Mandiću ili njihovim porodicama, glavni krivci za to će biti porodica Đukanović.

‘Presudu je mogao i da pročita Saša Sinđelić i Paja Velimirović umjesto Suzane Mugoše. Ono danas što je saopšteno u Višem sudu, u stvari je saopšteno u Dobroti. Što se tiče Mandiča i mene mogu da ubace u onu mašinu kojom je Duško Knežević prao veš Mila Đukanovič i egzotičnim lokacijama”, kazao je Knežević.

Naveo je i da, iako je presuda čitana šest sati, dokazi za nju ne postoje.

“Sudija nije iznijela nijedan dokaz protiv DF, pozivam je da ga saopšti ona jedan jedini dokaz protiv DF, na osnovu čega su ona i Pažin donijeli ovakve presude”, kazao je Knežević.

Kneževic je rekao i da je danas na Dan pobjede, sutkinja Mugoša zeljela da osudi Rusiju a da njih iz DF predstavi kao izdajnike.

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević je kazao da je ovo bio krivično-pravni postupak, onda bi i on morao biti osuđen na pet godina, ali da nije, zato što je Crnogorac i podržava NATO.

Medojević je rekao da je presudom udareno na mir i stabilnost Crne Gore.

Podgorički Viši sud proglasio je krivim sve optužene za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine. Lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, osuđeni su na po pet godina zatvora.

Komentari

avatar