Pokret “Odupri se-97000”, organizovaće protest u subotu, ali i 9.maja za kada je zakazano izricanje presude poslanicima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, optuženima za stvaranje kriminalne organizacije u predmetu državni udar.

Doduše, organizatori tvrde da protest 9.maja organizuju jer je to Dan Evrope, pa žele da poruče da nas od nje ne dijeli ništa osim DPS-a i njegovih satelita.

Protest će organizovati i 21.maja, na Dan nezavisnosti, uz poruku – Mi smo država.

“Crna Gora pripada svim njenim građanima, a oni nikada više neće dozvoliti da je ovakva vlast vodi ni tri mjeseca, a kamoli tri decenije.

Deveti “Odupri se” protest biće održan 20. aprila u 19 sati ispred zgrade Predsjednika Crne Gore.

“Pozivamo sve slobodne građane da i ove subote, u još većem broju, zajedno poručimo da nam je dosta korupcije i autokratije, te da smo mi oni koji se bore i rade za ovu državu. Proteklog vikenda domaćinski smo dočekani u 11 crnogorskih gradova, gdje smo u direktnim razgovorima sa građanima dogovarali zajedničke korake i aktivnosti koji će dovesti do promjene nakaradnog sistema. Posjete drugim opštinama planirane su i u narednom periodu, jer su država svi njeni građani”, poručuju organizatori protesta.

Dodaju da ne smijemo dozvoliti da ova vlast, koja, kako tvrde, je došla ulicom i koja je tri decenije održavana trgovinom ljudskim dušama, i dalje drži našu sudbinu u svojim rukama, a naš novac u svojim džepovima.

“Toliko je srasla sa organizovanim kriminalom, da je postalo nejasno upravlja li ovaj režim kriminalcima ili kriminalci režimom. Ne prihvatajmo ćutke da plaćamo namete za njihovu djecu i prijatelje, dok nam se sistemski uništavaju zdravstvo, školstvo, privreda i životna sredina. Ne dozvolimo da progone novinare koji o tome pišu, nastavnike, ljekare, studente, radnike, činovnike i penzionere koji se protiv toga bune. Ne budimo nijemi posmatrači pljačke i korupcije, nepravde i terora. Izborimo se na ulici – to je jedina institucija koju nijesu uspjeli da zarobe – za društvo jednakih šansi za sve, poput onih evropskih”, poručuju oni.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments