Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

ODT: Pritvor i optužni predlog protiv četiri osobe

Osnovno državno tužilastvo je Osnovnom sudu u Podgorici podnijelo optužne predloge sa predlozima za određivanje pritvora protiv četiri lica D.L., B.R., A.Dj. i P.M. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti

Osnovno državno tužilastvo je Osnovnom sudu u Podgorici podnijelo optužne predloge sa predlozima za određivanje pritvora protiv četiri lica D.L., B.R., A.Dj. i P.M. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Ilustracija

Kako navode, uvaženi su predlozi za određivanje pritvora Osnovnog državnog tužilastva u Podgorici, pa je Osnovni sud u Podgorici tim osobama odredio pritvor.

“Optužni predlog je podnijet protiv lica D.L. jer je suprotno zabrani prevozio u vozilu više od 2 lica. Drzavni tuzilac je saslusao ovo lice, rjesenjem odredio zadrzavanje najduze do 72 sata, a nakon toga u zakonskom roku podnio Osnovnom sudu u Podgorici predlog za određivanje pritvora i optužni predlog protiv D.L.”, navode u saopštenju.

Optužni predlog je, kako navode, podnijet protiv tri osobe B.R., A.Dj. i P.M. jer su se suprotno zabrani okupili na javnom mjestu, a P.M. je pored okupljanja na javnom mjestu uprkos zabrani prethodno prevozio ova dva lica u vozilu.

“Državni tužilac je saslušao ova lica, rješenjem odredio zadržavanje najduže do 72 sata, a nakon toga u zakonskom roku podnio Osnovnom sudu u Podgorici predlog za određivanje pritvora i optužni predlog protiv B.R., A.Dj. i P.M.”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve