Danas je u hotelu “CentreVille”, u organizaciji Ministarstva nauke, održana javna rasprava o dva nova zakona na polju inovacija i tehnološkog razvoja – Zakona o inovacionoj djelatnosti i Zakona o podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Kako je navedeno, zbog trenutne situacije sa Covid-19 i ograničenog broja mjesta u sali, raspravu je bilo moguće pratiti i putem Zoom platforme.

“Javnoj raspravi, pored članova radne grupe, pridružili su se i predstavnici inovativnih kompanija, akademskih institucija, biznis sektora i Savjeta za konkurentnost ocijenivši uvođenje zakona veoma važnim strateškim poduhvatom za budući razvoj crnogorskog inovacionog sistema. Posebno su pohvaljene podsticajne mjere za investiranje u startapove koje imaju jednoglasnu podršku inovativne zajednice”, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, dobijeni su i značajni komentari i stavovi iz domaćih kompanija koji će se detaljnije razraditi u finalizaciji Nacrta zakona.

“Ministarka Damjanović je iskazala zadovoljstvo efektom današnje rasprave ali i svih ranijih konstuktivnih susreta održanih na ovu temu i istakla da je cilj da ovaj zakon bude “živ” i da se u hodu unapređuje”, naveli su iz Ministarstva.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve